Μείωση μισθωμάτων και έκπτωση οφειλών

Μείωση μισθωμάτων και έκπτωση οφειλών

Κύριε διευθυντά 
Ως αντιστάθμισμα της υποχρεωτικής μείωσης μισθωμάτων λόγω της επιδημιολογικής κρίσης, παρέχεται στους εκμισθωτές των ακινήτων έκπτωση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση με ημερομηνία καταβολής μετά την 31.7.2020, ήτοι κατεξοχήν οφειλών από δηλώσεις εισοδήματος ή/και ΕΝΦΙΑ έτους 2020. 

Από την ωφέλεια αυτή εξαιρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οφειλές από ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής. Η εξαίρεση αυτή είναι εν γένει δικαιοπολιτικά αναιτιολόγητη, πολλώ δε μάλλον αναφορικά με οφειλές εισοδήματος ή/και ΕΝΦΙΑ 2020 οι οποίες τέθηκαν σε ρύθμιση εντός του 2020 ακριβώς επειδή η υποχρεωτική μείωση των μισθωμάτων κατέστησε δυσχερή την εξόφλησή τους από τους φορολογούμενους εκμισθωτές που υπέστησαν την υποχρεωτική μείωση των μισθωμάτων. 

Δεν διαφαίνεται οιοσδήποτε αποχρών λόγος να υφίσταται διάκριση ως προς την παροχή της ωφέλειας της έκπτωσης με κριτήριο, γενικότερα, το καθεστώς τής κατά περίπτωση οφειλής ως ρυθμισμένης ή μη, ενώ σε κάθε περίπτωση η διάκριση αυτή δεν θα έπρεπε να υφίσταται αναφορικά τουλάχιστον με ρυθμισμένες οφειλές από εισόδημα ή/και ΕΝΦΙΑ 2020. 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή