Ο «σατανάς κορωνοϊός» και οι ιεράρχες

Ο «σατανάς κορωνοϊός» και οι ιεράρχες

Κύριε διευθυντά
Τα μόνα έλλογα δημιουργήματα στο σύμπαν είναι οι άνθρωποι. Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ο δημιουργός μάς προίκισε με νουν διότι μας προορίζει, πιθανότατα, ως τους μοναδικούς μάρτυρες της δημιουργίας του, με δυνατότητα και ικανότητα ερμηνείας των δημιουργημάτων του. Οσα φυσικά φαινόμενα ο άνθρωπος αδυνατεί να τα ερμηνεύσει με τη λογική, την επιστήμη, τα αποκαλεί θαύματα. Με τη συνεχή πρόοδο του ανθρώπου τα θαύματα περιορίζονται συνεχώς. Δεν θα εκλείψουν, όμως, γιατί ο άνθρωπος δεν έχει πλασθεί παντοδύναμος. 

Αδυνατώ να πιστεύσω ότι θα κατανοήσουμε την εμφάνιση της ζωής ζώων και φυτών επί της γης, για παράδειγμα. Πώς δημιουργήθηκαν τα ωάρια – σπερματοζωάρια των ζώων και οι σπόροι των φυτών; Αυτά τα ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα ως θαύματα. Για τους χριστιανούς, τα δύο μεγάλα θαύματα είναι η Γέννηση και η Ανάσταση του Χριστού. Η γέννηση του Χριστού έχει καθιερωθεί, σχεδόν, παγκοσμίως ως η αρχή μιας νέας χρονικής περιόδου. Ο χρόνος διακρίνεται, πλέον, στην προ Χριστού (π.Χ.) και μετά Χριστόν (μ.Χ.) εποχή. Οι χριστιανοί, για να τιμήσουν την έλευση, τη ζωή, τα θαύματα και τα πάθη του Χριστού επί της γης, καθιέρωσαν τη Θεία Κοινωνία ή Αγία Μετάληψη. Με αυτήν δείχνουν και την πίστη τους στον Χριστό. Αυτό δεν έγινε με άνωθεν εντολή. Ηταν απόφαση των πιστών χριστιανών. Ομως, όταν καθιερώθηκε η Θεία Μετάληψη, τα αίτια πολλών νοσημάτων (μικρόβια, π.χ.) και ο τρόπος μεταδόσεώς των ήταν άγνωστα. Δεν ήταν, όμως, θαύματα γιατί τα ερμηνεύσαμε. Τώρα, εν καιρώ πανδημίας, οι ιεράρχες και ο εκκλησιαστικός κλήρος, γενικότερα, θα πρέπει να προσέξουν και να προφυλάξουν την πίστη των χριστιανών από τον σατανά κορωνοϊό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή