Η αποστολή sms και… το τεστ της αλήθειας

Η αποστολή sms και… το τεστ της αλήθειας

Κύριε διευθυντά
Μολονότι έχουμε γενικό απαγορευτικό (lockdown), βλέπουμε απίθανο συνωστισμό στους δρόμους της Αθήνας. Το ίδιο είναι σίγουρο ότι συμβαίνει και στις άλλες πόλεις. Το γιατί είναι προφανές. Δεν τηρούνται τα απαγορευτικά μέτρα.

To σύστημα με τα sms φαίνεται πως καταστρατηγείται αγρίως. Υπάρχουν πολλοί που έχουν και 2 και 3 τηλέφωνα, οπότε με αλλεπάλληλα μηνύματα μπερδεύουν τον εντοπισμό της αληθινής μετακίνησης.

Ενας στέλνει μήνυμα με τον κωδικό Β1 ότι πηγαίνει στον γιατρό. Σε ποιον γιατρό όμως; Πού; Αλλος συμπληρώνει βεβαίωση Β2 ότι θα πάει σε σούπερ μάρκετ. Με αυτό το χαρτί στην τσέπη γυρίζει όλη την Αθήνα. Διότι δεν έχει δηλώσει σε ποιο κατάστημα και πότε θα πάει. Σε μήνυμα ή στη βεβαίωση με κωδικό Β4, η δήθεν μετακίνηση για παροχή βοήθειας αναξιοπαθούντος δεν αποδεικνύεται από πουθενά πού, πώς και πότε θα γίνει και ποιος είναι ο έχων ανάγκη βοηθείας και πού βρίσκεται.

Είναι, κατά τη γνώμη μου, απαραίτητο όλοι αυτοί που κυκλοφορούν λαθραία να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το κράτος και τον εαυτό τους και να πάψουν να ασεβούν εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του νομοταγούς ελληνικού λαού.

ΥΓ.: Η βεβαίωση για τη μετακίνηση κατ’ εξαίρεσιν πολιτών θα ήταν σωστό να γίνει δήλωση. Τη βεβαίωση την εκδίδει πάντοτε ένας φορέας πιστοποιώντας ένα γεγονός, μια αλήθεια. Ο απλός πολίτης υπογράφει δήλωση για να υποσχεθεί μια αλήθεια, μια ενέργεια κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή