Τα κρατητήρια του Α.Τ. Κυψέλης

Τα κρατητήρια του Α.Τ. Κυψέλης

Κύριε διευθυντά
Πριν από λίγες ημέρες εκλήθη ο ταμίας της εταιρείας από αστυνομικό του Α.Τ. Κυψέλης για να παραλάβει «κάτι χαρτιά».

Οταν παρουσιάσθηκε, αντί να του δώσουν τα «χαρτιά», τον… συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, διότι δεν είχε πληρώσει δικαστική ποινή, η οποία αφορούσε ουσιαστικά την εταιρεία και η οποία συνήθως δοσοποιείται.

Τον μετέφεραν στο υπόγειο, στο κρατητήριο του Τμήματος Κυψέλης. Η κατάσταση του κρατητηρίου ήταν απερίγραπτη: βρώμα και δυσωδία, σκουπίδια, αποφάγια, βρώμικα δάπεδα, τουαλέτες σε άθλια κατάσταση. Φωτισμός ελάχιστος. Οι κρατούμενοι δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλο και κανένας δεν φορούσε μάσκα. Ο μόνος επισκέπτης ήταν ένας ευτραφής αρουραίος, που «καθάριζε» τα υπολείμματα τροφών.

Ερωτηθείς ο αρμόδιος αστυνομικός πώς ανέχεται αυτή την κατάσταση, απήντησε: «Δεν υπάρχουν χρήματα για καθαριότητα, πολλές φορές βάζουμε από την τσέπη μας για να καθαρίσουμε τα γραφεία μας».

Θα ήμουν ευτυχής αν αυτή η κατάσταση αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Δυστυχώς, από πληροφορίες μου, παρόμοιες συνθήκες επικρατούν και σε άλλα αστυνομικά τμήματα.

Μήπως οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Υγείας θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα;

Η κατάσταση αυτή δεν προσβάλλει μόνον τον… πολιτισμό μας, αλλά δημιουργεί και εστίες μόλυνσης και διάδοσης του κορωνοϊού πολύ πιο σοβαρές από άλλους περιορισμούς.

ΥΓ.: Η παρούσα κοινοποιείται στους αρμοδίους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή