Μία προτομή για τον φιλέλληνα Ζισκάρ

Μία προτομή για τον φιλέλληνα Ζισκάρ

Κύριε διευθυντά
Με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου Ευρωπαίου πολιτικού και ειλικρινούς φίλου της Ελλάδας, πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο έγκριτος αρθρογράφος σας κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος πρότεινε στο φύλλο της 4.12 να στηθεί προτομή προς τιμήν του, σε αναγνώριση της πολυσήμαντης, όπως όλες οι μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της εποχής καταδεικνύουν, συνεισφοράς του στη σταθερότητα της νεαρής μεταπολιτευτικής ελληνικής δημοκρατίας και –θα προσέθετα– στην ευόδωση των προσπαθειών της Ελλάδας να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. 

Ως ένας από τη γενιά που εμπνεύστηκε από το ευρωπαϊκό και δημοκρατικό όραμα των Καραμανλή και Ζισκάρ ντ’ Εστέν, και ως ευρωπαϊστής πολιτικός της κεντροδεξιάς παράταξης, επικροτώ την ιδέα του κ. Θεοδωρόπουλου. Πιστεύω πως θα αποτελέσει ελάχιστο φόρο τιμής για την αμέριστη υποστήριξη του εκλιπόντος πρώην Γάλλου προέδρου προς την Ελλάδα κατά την πρώτη δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο, για τον λόγω παιδείας και πεποιθήσεως φιλελληνισμό του, καθώς και για την πέραν αμφισβήτησης συμβολή του στην οικοδόμηση της αδιάρρηκτης στενής σχέσης Ελλάδος – Γαλλίας. Μιας σχέσης που ιδιαίτερα σήμερα αποδεικνύει την ουσιαστική της αξία ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με τις σκέψεις αυτές, θεωρώ ότι η συγκρότηση, με πρωτοβουλία της εφημερίδας σας, ομάδας προσωπικοτήτων που θα αναλάμβανε την προώθηση της ιδέας θα ήταν το επόμενο βήμα για την απόδοση της πρέπουσας τιμής σε έναν από τους τελευταίους μεγάλους φιλέλληνες ηγέτες της ενωμένης, όπως την οραματίστηκε, Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή