Η Θεία Λειτουργία στην TV με υποτίτλους

Η Θεία Λειτουργία στην TV με υποτίτλους

Κύριε διευθυντά
Η πρωτοβουλία του μακαριστού Χριστόδουλου (το 2004) να απαγγέλλονται ορισμένα μέρη της λειτουργίας στη δημοτική ήταν μια επαναστατική και επαινετική καινοτομία.

Ο κύριος λόγος το μήνυμα που κομίζει, που είναι η στροφή στην ουσία την οποία συμβολίζει. Είναι η προσπάθεια για την αναβάθμιση της συμμετοχής του πιστού στα δρώμενα. Τέλος, είναι η στόχευση κυρίως προς τους νέους, οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τα υπέροχα κείμενα και την υμνολογία. Επειτα από λίγο καιρό η καινοτομία αυτή περιέπεσε σε αχρησία, διότι η πλειονότητα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο βρίσκεται σε λήθαργο (ενδεχομένως λόγω γήρατος), αλαλία, απραξία, απραγία και δεν αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών. Ασυγχώρητα αγνοούν την ευλογία του Απ. Παύλου (Α΄ Κορινθ. ΙΔ΄, 9) «Εάν μη εύσημον λόγον δώτε, πώς γνωσθήσεται το λαλούμενον; Εσεσθε γαρ εις αέρα λαλούντες» (Αν δεν είναι κατανοητός ο λόγος σας, πώς θα σας καταλάβει ο άλλος; Θα μιλάτε στον αέρα.) Ευελπιστώ επιτέλους (έστω και στο παρά πέντε) να μεταδοθεί η Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων με υποτίτλους στη δημοτική. Αλλωστε, βοηθεί τα μέγιστα η τεχνολογία (είναι υπόθεση μόλις μιας ημέρας).

Φέτος συντρέχει πρόσθετος λόγος εξαιτίας της πανδημίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή