H πνευματική τροφή εν μέσω πανδημίας

H πνευματική τροφή εν μέσω πανδημίας

Κύριε διευθυντά 
Ως τακτικός αναγνώστης αλλά και συνδρομητής ηλεκτρονικά της «Καθημερινής», ανέγνωσα το σχόλιο του κ. Αρη Αλεξανδρή εις το φύλλο της 19ης Δεκεμβρίου υπό τον τίτλο «Το κακομαθημένο παιδί», εις το οποίο επιτίθεται στην Μητέρα Εκκλησία με αιχμηρές και αντιδεοντολογικές εκφράσεις, όπως οπισθοδρομικός συμβολισμός, κυνικός εγωισμός, αδίστακτος μάνατζερ, μοχθηρά λόγια (αναφέρεται σε λόγια του μητροπολίτου Μεσογαίας, του οποίου προφανώς δεν γνωρίζει το μεγάλο κοινωνικό έργο), ωμός εκβιασμός, ναρκισσιστικό ντελίριο, κατάφωρη πρόκληση κ.ά., σε ένα κείμενο μόλις 130 λέξεων. 

Συγκρίνει τις κλειστές επιχειρήσεις με τις τρεις(!) Θ. Λειτουργίες κατά τις επερχόμενες εορτές της χριστιανοσύνης. 

Σύμφωνα με έρευνα του Δημόσιου Οργανισμού Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, την οποία εδημοσίευσε η «Καθημερινή» τη 19η Νοεμβρίου, τα πλέον ένοχα σημεία (18,3%) για μετάδοση του κορωνοϊού είναι τα σούπερ μάρκετ, και όμως αυτά είναι ανοικτά 77 ώρες την εβδομάδα. Ορθώς βέβαια, διότι πρέπει να τραφούμε. Την πνευματική τροφή μας, όμως, για μόνο 4-5 ώρες συνολικά μέσα σε περίοδο όχι μιας εβδομάδος, αλλά δύο μηνών, με τους αυστηρούς όρους που έθεσε η πολιτεία, γιατί την ξεσυνερίζεται κατ’ αυτό τον προκλητικό τρόπο, ιδιαίτερα σε μια εποχή με μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση; 

Η δημοσιογραφική πένα πρέπει να είναι αντικειμενική και χωρίς προκαταλήψεις και πάθος, όπως φαίνεται ότι πάσχει εις το συγκεκριμένο θέμα η πένα του κ. Αλεξανδρή. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή