Η προς την κ. Μέρκελ δεύτερη επιστολή 

Η προς την κ. Μέρκελ δεύτερη επιστολή 

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της 28ης Οκτωβρίου 2020 δημοσιεύθηκε η πρώτη προς την κ. Μέρκελ επιστολή με τίτλο «Το χρέος της καγκελαρίου απέναντι στον σουλτάνο», που κατέληγε με τη φράση-επίκληση «Σταματήστε επιτέλους τον Ερντογάν τώρα».

Τι μεσολάβησε όμως από τότε μέχρι τώρα;

O μεν Ερντογάν συνεχίζει ακάθεκτος. Εξοντώνει Κούρδους, οργανώνει τζιχαντιστές και τους στέλνει στη Λιβύη, όρμησε και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να μας θυμίσει τη γενοκτονία Αρμενίων, Ελλήνων αλλά και Ασσυρίων! Καταπατεί την κυπριακή ΑΟΖ και την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ετοιμάζεται να στείλει και… δυνάμεις στο Κασμίρ. Και εκτός από αυτά απειλεί και υβρίζει την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση και ηγέτες όπως τον πρόεδρο Μακρόν. Και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση; Tι κάνει η κ. Μέρκελ επί προεδρίας της Γερμανίας; Οχι μόνο ανέχεται την εχθρική και επικίνδυνη συμπεριφορά του Ερντογάν αλλά αγωνίζεται να μην της επιβληθούν καν κυρώσεις – ούτε καν οι κυρώσεις που αποφασίσθηκαν τον Οκτώβριο. Υποχωρεί στους εκβιασμούς του Ορμπαν και της Πολωνίας και ταπεινώνει τους Ελληνες.

Η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος, μας λέει η κ. Μέρκελ, και το ίδιο παπαγαλίζουν με ένταση τόσο ο κ. Μπορέλ όσο και ο απερίγραπτος κ. Στόλτενμπεργκ.

Ας δούμε όμως αναλυτικά γιατί η Τουρκία του Ερντογάν είναι σημαντική και… σύμμαχος.

Γιατί, κ. Μέρκελ, είναι σημαντική, «επειδή έχει 3,5 εκατ. Σύρους… πρόσφυγες ή επειδή υπάρχουν 3 εκατ. Τούρκοι στη Γερμανία που ψηφίζουν ό,τι τους πει ο Ερντογάν, ή γιατί υπάρχουν σημαντικές γερμανικές επενδύσεις στην Τουρκία όπως και ισπανικές και ιταλικές»; Και γιατί είναι σύμμαχος η Τουρκία; Επειδή είναι στο ΝΑΤΟ;

Κατ’ αρχάς έχει η Τουρκία 3,5 εκατ. Σύρους πρόσφυγες; Ισως ήταν τόσοι κάποτε, τώρα όμως είναι πολύ ολιγότεροι. Και γιατί είναι πρόσφυγες; Πόσοι από αυτούς δεν θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους εάν αποχωρούσαν οι Τούρκοι από τη Συρία μαζί με τους τζιχαντιστές που αυτοί οργάνωσαν, εξόπλισαν και εκμεταλλεύονται; Και αυτοί που έχουν εγκατασταθεί στις τουρκικές πόλεις και δουλεύουν στα εργοστάσια ή έχουν ανοίξει μικρομάγαζα, μετριούνται σαν πρόσφυγες;

Αλλά τι φοβάται η κ. Μέρκελ; Μήπως θα πλημμυρίσουν τη Γερμανία; Μα δεν τους σταματήσαμε στον Εβρο; Αλλωστε οι Σύροι που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα είναι κάτω του 5%, ενώ η πλειοψηφία είναι Σομαλοί που τους μεταφέρουν οι Τούρκοι αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί τους προωθούν στα ελληνικά νησιά και στον Εβρο.

Βέβαια έχετε δίκιο να υπολογίζετε τους Τούρκους που ζουν στη χώρα σας. Υπάρχουν πολλοί που δεν δέχονται την ευρωπαϊκή κουλτούρα και είναι επικίνδυνοι. Αν όμως τους φοβάστε αυτό είναι διπλό κακό, διότι τους ενθαρρύνετε, και αύριο που θα είναι περισσότεροι, η επιρροή θα είναι μεγαλύτερη. Ο λαός μας λέει «πρόσεχε το μικρό φιδάκι, μην το βάζεις στον κόρφο σου, θα μεγαλώσει, θα δυναμώσει και θα σε δαγκώσει». 

Τώρα πόσο εκτιμήσατε που τους κρατήσαμε στον Εβρο και χαλάσαμε τα σχέδια του Ερντογάν το είδαμε. Δεν δέχεσθε το εμπάργκο στρατιωτικού εξοπλισμού και θέλετε να τους στείλετε τα υποβρύχια 214, αφού μάθατε πώς να μη γέρνουν, από το δικό μας το «Παπανικολής». Στείλτε τα λοιπόν για να τορπιλίσουν τα πλοία μας, τα πλοία της Ελλάδας που τόσες φορές η πατρίδα σας κατέστρεψε στον Α΄ και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που αρνείστε τόσα χρόνια να πληρώσετε τις πολεμικές επανορθώσεις, ούτε καν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο. 

Και λίγα λόγια για τα οικονομικά σας συμφέροντα στην Τουρκία.

Μήπως είναι καιρός να καταλάβετε λίγο πριν αποχωρήσετε από την πολιτική, πως η Ευρωπαϊκή Ενωση βασίσθηκε σε αξίες και αρχές που πίστεψαν οι ιδρυτές της και όχι στα εκάστοτε συμφέροντά σας. Επί τέλους καιρός είναι να αντικαταστήσετε το «Deutschland über alles» με το «Europa über alles». 

Τώρα εάν η Τουρκία είναι «σύμμαχος» δεν πιστεύω να συμφωνείτε με τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ. Καταλάβετέ το. Η Τουρκία μπορεί να είναι άλλοτε «σύμμαχος» και άλλοτε «εχθρός» ή και τα δύο! Η σχέση της με τη Ρωσία μπορεί να είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Sukhoi και μετά αγόρασε τους S-400. Αύριο μπορεί να τα πουλήσει στο Κατάρ και να πάρει τα F-35 για τις παράνομες διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδος.

Επαναλαμβάνω και κλείνω. Η Τουρκία του Ερντογάν είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και για τη Γερμανία και για τη Γαλλία και για την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις αραβικές χώρες. Εάν δε αγοράσει πυρηνικά από το Πακιστάν ή από αλλού; Στεφτείτε το.

Και όσο είναι καιρός: Σταματήστε τον Ερντογάν επιτέλους τώρα.

ΥΓ.: Η παρούσα κοινοποιείται στην καγκελάριο κυρία Μέρκελ διά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα στα γερμανικά. Παράκληση για την ιδιαίτερη προσοχή του προέδρου της Βουλής και των κ.κ. βουλευτών.

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή