Το τρένο του Φλέμινγκ, το φανελάκι Τσιόδρα

Το τρένο του Φλέμινγκ, το φανελάκι Τσιόδρα

Κύριε διευθυντά 
Oσοι αποδοκίμασαν την έξοχη, κατά τη γνώμη μου, εμφάνιση με το μισοβγαλμένο πουκάμισο και τη φανελίτσα του Σωτήρη Τσιόδρα, να εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού μπροστά στον φακό της τηλεόρασης, δεν ξέρω γιατί, μου θύμισαν τον Φλέμινγκ: 

Λέγεται πως όταν ο Φλέμινγκ ανακάλυψε την  πενικιλίνη και έγιναν γνωστές οι συνέπειες της  ανακάλυψης, επέστρεφε με το τρένο στο Λονδίνο από κάποιο ταξίδι του· στον σταθμό είχε συγκεντρωθεί ένα τεράστιο πλήθος για να υποδεχθεί και να τιμήσει τον άξιο και παρατηρητικό συμπατριώτη του. 

Oταν το τρένο έμπαινε στον σταθμό και ο Φλέμινγκ είδε το πλήθος, αλλά και τον παλμό του κόσμου, λέγεται ότι ρώτησε τον διπλανό του συνταξιδιώτη: 

Γιατί όλος αυτός ο κόσμος; Ποιον περιμένουν; Κάποιος μεγάλος θα έρχεται! 

Και ο συνταξιδιώτης του, μη γνωρίζοντάς τον, του απαντάει: Μα δεν ξέρεις; Δεν έμαθες; Με αυτό το τρένο έρχεται ο Φλέμινγκ! Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την πενικιλίνη!..

Για τους αποδοκιμαστές: Νομίζω ότι έχει μεγάλες ποσότητες αλήθειας το λαϊκό ρητό που λέει πως «όσο  πιο μικρός είναι κανείς, τόσο πιο μεγάλο εγωισμό έχει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή