Η «Επιφυλλίδα» και τα «νομοτελειακά»

Η «Επιφυλλίδα» και τα «νομοτελειακά»

Κύριε διευθυντά
Είμαι τακτικός αναγνώστης της «Επιφυλλίδας» του κ. Χρήστου Γιανναρά και απολαμβάνω τόσο το ύφος όσο και τις απόψεις που εκφέρονται, ασχέτως αν δεν συμφωνώ πάντοτε με αυτές, ενώ ορισμένα σημεία τους αναγκάζομαι να τα ξαναδιαβάζω για να καταλάβω ακριβώς το νόημά τους και το μήνυμα που περικλείουν.

Ωστόσο, στην επιφυλλίδα «Οι γόνιμες ανατροπές “γεννιώνται”» («Κ» 15-11-20) δεν χρειάσθηκε να ξαναδιαβάσω το τέλος, «Ακόμα λιγότεροι συνειδητοποιούν ότι στις επόμενες αμερικανικές εκλογές το εδαφικό μέγεθος της Ελλάδας δεν θα είναι το ίδιο. Νομοτελειακά» (υποθέτω ότι εννοεί μικρότερο), και ομολογώ ότι με εξέπληξε η βεβαιότητα του κ. καθηγητού.

Παρά το γεγονός ότι η επιφυλλίδα αναφερόταν στο τι (δεν) πρέπει να περιμένουμε από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ σε συνδυασμό με την, κατά τον κ. καθηγητή, κατάσταση και αβελτηρία της πολιτικής τάξης της χώρας, η βεβαιότητα («νομοτελειακά») για το μέλλον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας προκαλεί προβληματισμό αλλά και ανησυχία.

Δεν γνωρίζω τα στοιχεία στα οποία ο κ. καθηγητής βασίζει την πρόβλεψή του. Εύχομαι, ωστόσο, αυτή, μάλλον, να αποτελεί προτροπή προς όλους μας για συνεχή εγρήγορση, στοχευμένες ενέργειες όπου χρειάζεται, εξασφάλιση συμμάχων και αδιατάρακτη ενότητα για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή