Ο ψηφιακός καφενές και οι συνωμοσίες

Ο ψηφιακός καφενές και οι συνωμοσίες

Κύριε διευθυντά 
Λαϊκή εφημερίδα με αποκλειστικότητα στις προφητείες και στις συνωμοσίες προσέφερε στους αναγνώστες της 50(!) μάσκες μαζί με το κυριακάτικο φύλλο της. Δηλώνοντας στους μορφωμένους λαθραναγνώστες της που γελούν καθημερινά με το εξώφυλλό της πως «εμείς πρώτα γελάμε μαζί σας αφού ασχολείστε με εμάς». Επαληθεύοντας τα εύστοχα λόγια του καθηγητή Ψυχιατρικής Κωνσταντίνου Φουντουλάκη στη «Ρήξη» του Δεκεμβρίου:

«Οι θεωρίες συνωμoσίας δεν καθορίζουν απόλυτα τη συμπεριφορά, αλλά την επηρεάζουν μόνο σε κάποιο βαθμό. Δηλαδή κάποιος που μας ψεκάζει δεν βγαίνει ποτέ έξω με ομπρέλα. Κάποιος που πιστεύει ότι το φθόριο είναι δηλητήριο δεν κάθεται να αποφθοριώσει το νερό. Κάθεται όμως να το συζητήσει στον (ψηφιακό σήμερα) καφενέ. Σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για μία λεκτική εκτόνωση, παρά για κάποια πίστη».

Καλοφόρετες να ευχηθούμε στους αναγνώστες της εφημερίδας οι μάσκες. Κατανοούμε δε πλήρως τις ανθρώπινες αδυναμίες τους. Ας κατανοήσουν και αυτοί πως στην προσπάθεια κάτι να παραστήσουν κάνουν κακό στη χώρα. Αλλά και τους «μεταπτυχιακούς λαθραναγνώστες» της να τους παρακαλέσουμε να σταματήσουν την αφ’ υψηλού απόρριψη αλλά ουσιαστικά διαφήμισή της. Και αυτοί το ίδιο κακό κάνουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή