Ελευθερία γνώμης, σαφήνεια, σεβασμός

Ελευθερία γνώμης, σαφήνεια, σεβασμός

Κύριε διευθυντά
Για χρόνια ως πιστή σας αναγνώστρια, πρόσφατα δε και ως συνδρομήτρια της «Καθημερινής», νιώθω την ανάγκη να της αποδώσω εύσημα.

Η ενημέρωση από ένα έγκριτο και δυναμικό επιτελείο συνεργατών σας γίνεται με ελευθερία γνώμης, σαφήνεια, τόλμη για τα κοινά και σεβασμό προς τους θεσμούς.

Εμφανής η νουθεσία στην όποια ακρισία και πρόθεση διένεξης. Καταπέλτης συχνά η επίκριση στην ανομία, τη βία, την αναρχία, αλλά δίχως εμπάθεια και τάση κατεδάφισης…

Το παρελθόν πολύτιμος πάντα σύμβουλος και σπάνια τυπολατρικός. Στο παρόν αγώνας συνεχής για το ζην, αλλά και το ευ ζην. Οσο για το μέλλον πρόκληση το άδηλον, αλλά συνοδοιπόρος σας η αισιοδοξία!

Στην έντυπη και ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα μας όλο και αναβαθμίζεται. Πρωτοτυπεί, αποτολμά τις αλλαγές, εκπλήσσει. Δικαίως της έχει αποδοθεί ως τίτλος τιμής «Η Κυρά του Τύπου».

Οι αναγνώστες της έχουν φωνή (Γράμματα αναγνωστών) με λόγο και αντίλογο. Οι σκιτσογράφοι χαρισματικοί σε έμπνευση και μήνυμα…

Αρθρα εξωτερικών ειδημόνων συνεργατών άκρως ενδιαφέροντα.

Βιβλία, περιοδικά, δοκίμια, μελέτες, όλα ποιοτικά, που δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη και της επιλογής και της αξιολόγησης του περιεχομένου. Κι ας μην εξαιρεθεί το τάλαντο των σεφ για τους καλοφαγάδες!

Στη χριστουγεννιάτικη όμως έκδοση, την τόσο πλούσια σε ύλη ενημέρωσης και περιοδικών, στάθηκα ιδιαίτερα σε μια σελίδα που με συγκίνησε βαθιά. Σ’ αυτήν, που για λογαριασμό όλων μας ευχαριστεί η εφημερίδα τους ξεχωριστούς, γνωστούς και άγνωστους, επώνυμους και ανώνυμους υπερασπιστές μέχρι αυτοθυσίας του δώρου της ζωής – της ζωής όλων μας!

Υιοθετώ την άποψη πως το βλέμμα είναι καθρέφτης της ψυχής. Ναι στάση ζωής ως μάνας και εκπαιδευτικού με ώθησε να βυθιστώ, όπως παλιά και σήμερα, σε βλέμματα, αλλά –δυστυχώς– σε μασκοφόρα πρόσωπα. Βλέμματα που εκφράζουν λαχτάρα ψυχής, για όσους πλήττουν τα ιοβόλα βέλη ενός «αόρατου φονιά»…

Και είδα σε κάποια την έγνοια του πώς και του γιατί, την απορία και έκπληξη, και σ’ άλλα αδημονία, απαντοχή, ένα γλυκό χαμόγελο, ένδειξη μιας ελπίδας, και σε όλα το πιο ουσιαστικό. Υπόσχεση υπέρβασης και αυτοσκοπό να σώζουν τον συνάνθρωπο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή