Δεν λέτε που, ευτυχώς, μείναμε στη Δύση

Δεν λέτε που, ευτυχώς, μείναμε στη Δύση

Κύριε διευθυντά 
Διάβασα την επιστολή εντός πλαισίου της 31ης Δεκεμβρίου 2020 του αναγνώστη σας κ. Σπ. Γιακουμάκη και έχω βασικές αντιρρήσεις στα γραφόμενά του. 

1. Ο Τσώρτσιλ σε βαθιά γεράματα έκανε βόλτες με το γιοτ του Ωνάση. Δεν νομίζω ότι ξιπαζόταν από κάτι τέτοια, αφού το σόι του περιελάμβανε δούκες, όπως του Μάλμπορο, και άλλους γαλαζοαίματους. Τέτοια επιχειρήματα είναι επιπέδου φθηνού καφενείου. Ο Τσώρτσιλ μπορεί να συμπαθούσε την Ελλάδα, αλλά πάνω από όλα έβαζε τα συμφέροντα της Αγγλίας. 

2. Οσον αφορά τα γεγονότα της Κατοχής και του Εμφυλίου, να ανατρέξει ο κ. Γιακουμάκης στο εξαιρετικό «Επίμετρο» του Τάκη Λαζαρίδη που είχε βιώματα για την εποχή εκείνη εκ των ένδον («Καθημερινή», 28 Σεπτεμβρίου 2020). Οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις μπορεί να ήταν κατώτερες των περιστάσεων, αλλά οι πρωθυπουργοί δεν ήταν προδότες ή πουλημένοι. Υπό τις συνθήκες χάους και ερειπίων που παρέλαβαν δεν ξέρω ποιοι θα τα κατάφερναν καλύτερα.

3. Ευτυχώς που μείναμε στη Δύση και αποφύγαμε την άλλη «ολέθρια» λύση που ακόμα ονειρεύεται ο κ. Γιακουμάκης εκ του ασφαλούς. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή