Ένα ευχαριστώ στον κ. Γ. Μπαμπινιώτη

Ένα ευχαριστώ στον κ. Γ. Μπαμπινιώτη

Κύριε διευθυντά
Ως απλός Ελληνας πολίτης, θέλω να συγχαρώ την Ενωση Φιλολόγων και τον καθηγητή κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη για την πρωτοβουλία τους να υπερασπισθούν το κύρος της ιστορικής μας γλώσσας από τις λέξεις που διεισδύουν τελευταίως στο λεξιλόγιό μας.

Ετσι, η αναγνωρισμένη τροφός όλων των πολιτισμών κοινωνιών της γης να οδηγείται μέσω ελεημοσύνης σε κατάσταση παρακμής. Από καιρό γίνονταν συζητήσεις για το φαινόμενο αυτό, δηλαδή της ανάμειξης ξένων λέξεων στον ημερήσιο και περιοδικό μας Τύπο.

Παραπονούμενοι υπάρχουν επίσης στους ακροατές και θεατές των πολλών καναλιών μας. Οι πιο πολλοί «άνκορμεν!…» συναγωνίζονται οδηγούς κούρσας σε ταχύτητα και όποιος καταλάβει τι λένε. Δεν θα έπρεπε οι εκφωνητές των ειδήσεων να περνούν από μαθήματα αγωγής του λόγου;

Εδώ θυμάμαι τον κορυφαίο ηθοποιό και άνθρωπο των γραμμάτων Δημήτρη Μυράτ, ο οποίος είχε γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο για την αγωγή και εκφορά του λόγου.

Στις τηλεοπτικές ειδήσεις το κακό δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και κάτι χειρότερο. Για κατανόηση των εκφωνουμένων προβάλλονται στην οθόνη εγγραφές ή το όνομα του ομιλούντος, που αποσύρονται εσπευσμένα και εν ριπή οφθαλμού πολύ πριν μπορέσει να τις διαβάσει ο θεατής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή