Τη βιολογική φθορά να τη σεβόμαστε

Τη βιολογική φθορά να τη σεβόμαστε

Κύριε διευθυντά
Μου έκανε πολλή εντύπωση το ολοσέλιδο και πρωτοσέλιδο κείμενο της «Κ», 3.1.21 της έκδοσης «Τέχνες και Γράμματα». Διαβάζω την «Κ» περισσότερα από πενήντα χρόνια και δεν θυμάμαι να έχω ξαναδιαβάσει ένα τέτοιο γραπτό.

Το θέμα είναι ότι μετά τα εβδομήντα πολλοί συνάνθρωποί μας, ενώ συνήθως συμπεριφέρονται φυσιολογικά, συχνά λένε ή κάνουν πράγματα που η αγωγή τους δεν θα τους επέτρεπε να κάνουν ή να πουν λίγα χρόνια νωρίτερα. Τα άτομα αυτά λέμε ότι έχουν «μπει» στο προανοϊκό στάδιο. Είναι και αυτό μια εκδήλωση της βιολογικής φθοράς που δυστυχώς υφίσταται ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Τη βιολογική φθορά δεν τη γελοιοποιούμε, ούτε την κάνουμε χιουμοριστικό κείμενο δεύτερης ποιότητας. Την κατανοούμε, τη σεβόμαστε και την περιβάλλουμε με αγάπη όσο μπορούμε.

Θέλω να σας πω επίσης ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε, υπάρχουν χιλιάδες παππούδες και γιαγιάδες που προσπαθούν με δόντια και με νύχια να δείξουν στα εγγόνια τους τη σημασία της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού. Το κείμενο αυτό που δημοσιεύσατε στην πρώτη σελίδα με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη του χρόνου είναι ακριβώς στον αντίποδα.

Ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτό το θλιβερό κείμενο. Η «Κ» δεν θα πρέπει να αισθάνεται πολύ άνετα που το δημοσίευσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή