Σφαιρική ενημέρωση για τον Δήμο Ελευσίνας

Σφαιρική ενημέρωση για τον Δήμο Ελευσίνας

Κύριε διευθυντά
Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021 υπάρχει άρθρο με τίτλο «Το “παζλ” των κόκκινων περιοχών, οι ιδιαίτερες συνθήκες απαιτούν διαφορετικούς χειρισμούς», το οποίο έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και θυμό σε όλους μας, μιας και τα γραφόμενά του ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα η συντάκτριά σας γράφει ότι «ο πληθυσμός στους Δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας είναι ένα αμάλγαμα κοινωνικών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και καταγωγή. Ρομά που ασχολούνται κυρίως με το υπαίθριο εμπόριο. Πόντιοι, πρώην παλιννοστούντες που δεν μιλούν ελληνικά, Πακιστανοί και Ιρανοί που βρίσκονται πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργάζονται σε ένα ημιμόνιμο καθεστώς και Ελληνες εργάτες που έρχονται καθημερινά από την Αθήνα στην περιοχή για να εργαστούν στις βιομηχανικές μονάδες».

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ήθελε στο άρθρο της να παρουσιάσει η συντάκτριά σας, δεν καταλαβαίνω όμως πώς τα γραφόμενά της συνδέονται με την Ελευσίνα.

Στον δήμο μας κατοικούν Ελληνες από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ελλάδας, όπως και Ελληνες ποντιακής καταγωγής – απόγονοι διωχθέντων Ποντίων από το κεμαλικό καθεστώς. Επίσης κατοικούν και συμπολίτες μας άλλων εθνικοτήτων. Ολοι ζουν σε πλήρη αρμονία στις δύο δημοτικές μας ενότητες, την Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Ολοι οι παραπάνω πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Τα βλέπουν να μεγαλώνουν, να σπουδάζουν και να αριστεύουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της πατρίδας μας και να εργάζονται. Το άρθρο αναφέρει και άλλα πράγματα που στοχοποιούν την Ελευσίνα και τη Μαγούλα, δημιουργώντας μια εικόνα για τον δήμο μας που απέχει από την αλήθεια.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αποδοκιμάζω το ρυπαρό σας δημοσίευμα, που ουδεμία σχέση έχει με την αυθεντική και αξιόπιστη πορεία της εφημερίδας σας. Τα γραφόμενα της συντάκτριάς σας, τα αποδοκιμάζω και για έναν άλλο λόγο: ουδέποτε ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας, όπως ορθά έπραξε με τον δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Μελετίου. Πώς γνωρίζει λοιπόν τις «ιδιαίτερες κοινωνικές συνθήκες» του δήμου μας;

Το γεγονός ότι η πόλη μας σχεδόν για ένα μήνα βρίσκεται σε τοπικό lockdown, δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να τη δυσφημεί, να γράφει χωρίς να γνωρίζει.

Αντί η εφημερίδα σας, αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, έχετε επιδοθεί στην έκδοση ανυπόστατων και προσβλητικών δημοσιευμάτων, με αναφορές που πλήττουν το κύρος της πόλης μας και προσβάλλουν τους κατοίκους της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή