Πάρνηθα, πεζοπόροι και οι «εντουράδες»

Πάρνηθα, πεζοπόροι και οι «εντουράδες»

Κύριε διευθυντά 
Τις δύο τελευταίες φορές που βρέθηκα για περπάτημα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας συνάντησα ομάδα από οκτώ με εννέα μοτοσικλετιστές οι οποίοι, εποχούμενοι μηχανών «Εντούρο», κατέβαιναν το πάλαι ποτέ ήσυχο και μαγευτικό μονοπάτι που συνδέει την πηγή «Κορομηλιά» με τους Θρακομακεδόνες. Η κατάβαση γίνεται με εντυπωσιακή φασαρία, αδιαφορώντας για τη σωματική ασφάλεια των πεζοπόρων που το ανεβαίνουν ή το κατεβαίνουν. 

Δεν ξέρω γιατί το δασαρχείο της Πάρνηθας αδιαφορεί για αυτή την κατάσταση και δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να τους σταματήσει. Οι μοτοσικλετιστές αυτοί εισέρχονται από ένα μονοπάτι που, ξεκινώντας από παράπλευρο δρόμο, τέμνει το μονοπάτι των Θρακομακεδόνων – Κορομηλιάς και παίρνουν το μονοπάτι που ανεβαίνει στην Κορομηλιά. Κατόπιν, στρίβοντας βόρεια, ανεβαίνουν από τον χωματόδρομο που οδηγεί στην Κορομηλιά και στη συνέχεια κατεβαίνουν από το παραπάνω μονοπάτι, παραμένοντας για αρκετή ώρα μέσα στον εθνικό δρυμό. Θα ήταν πιστεύω απλό να εντοπισθούν αν υπήρχε η αντίστοιχη θέληση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή