Τα λόγια θαλασσινών και φρονίμων ολίγα

Τα λόγια θαλασσινών και φρονίμων ολίγα

Κύριε διευθυντά
Ως έφεδρος σημαιοφόρος (Ο) του Β.Ν. διάβασα με συγκίνηση το απέριττο κείμενο του Ναυάρχου Π.Ν. Παναγιώτη Χηνοφώτη «Από τον ζόφο στην Εθνεγερσία» («Κ», 30.1.2021). Καπετάνιος ο άνθρωπος για τούτο και τα λόγια του μετρημένα. Λέει την αλήθεια του Θεού για τον Σηκωμό και αφήνει στα απόνερά του τη λογοκοπία των τάχατες στοχαστικών αναθεωρητών της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ο ναύαρχος συνόψισε λακωνικά τα καίρια και ουσιώδη σε χώρο μικρότερον από μισή σελίδα. Μίλησε για τους θαλασσινούς και χερσαίους αγωνιστές του Εικοσιένα αγαπητικά και σεβαστικά, ήγουν με τον τρόπο του Σολωμού και του Κάλβου, των αληθινών ιστορικών του αγώνα.

Σεμνά είχε μιλήσει, όταν τα καράβια μας επέστρεφαν ύστερα από τις περιπολίες στο Αιγαίο, ο αρχηγός του στόλου Παναγιώτης Λυμπέρης. Σεμνή και η γραφή του αρχαιοτέρου του Παναγιώτη Χηνοφώτη – των φρονίμων και των θαλασσινών ολίγα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή