Οι υγειονομικοί και το εμβόλιο

Οι υγειονομικοί και το εμβόλιο

Κύριε διευθυντά 
Στην πανδημία που ζούμε, ουσιαστικά συνθήκες πολέμου, ανέκυψε ο προβληματισμός αν πρέπει να νομοθετηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όσων εργάζονται σε δομές υγείας, ήτοι γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζομένους εντός αυτών.

Από ετών, για τους εργαζομένους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες) είναι υποχρεωτική η ακτινογραφία θώρακος και η παρασιτολογική και η καλλιέργεια κοπράνων.

Τόσα χρόνια δεν είχαμε διαδήλωση από τους ενδιαφερομένους για πρόσληψη σε αυτά τα καταστήματα, ώστε να καταργηθούν αυτές οι εξετάσεις, ευτυχώς.

Τώρα που έχουμε υγειονομικό πόλεμο, με τόσους θανάτους και συμβάντα μετά τη νοσηλεία των νοσησάντων, μένει κανείς έκπληκτος με την αντίδραση μικρής σχετικά μερίδας υγειονομικών να εμβολιασθούν.

Πρόσφατα στην Πάτρα, νοσηλεύτρια νοσοκομείου που δεν έκανε εμβόλιο έγινε θετική στον ιό, κόλλησε το 9χρονο παιδί της, το οποίο ευτυχώς εξήλθε από τη ΜΕΘ. Δεκαεξάχρονη στη Θήβα, το νεότερο θύμα του ιού στη χώρα μας, κατέληξε πρόσφατα.
Στον αντίποδα η «κομμουνιστική – καπιταλιστική» Κίνα πέτυχε αξιοθαύμαστη τιθάσευση της πανδημίας, με στρατιωτικού τύπου αυστηρότητα της καραντίνας. Εχει μάλιστα από τους χαμηλότερους αριθμούς θανάτων αναλογικά και τώρα όλα είναι ανοικτά, φορώντας μάσκες!

Σίγουρα στον δυτικό, φιλελεύθερο τρόπο ζωής, τέτοια μέτρα είναι σχεδόν αδύνατον να εφαρμοσθούν, με τα θλιβερά όμως αποτελέσματα θανάτων και κρουσμάτων.

Μακάρι οι ειδικοί της ημετέρας επιτροπής να αποφανθούν και η κυβέρνηση να εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Σίγουρα πολλές ζωές θα σωθούν και πολλές νοσήσεις θα προληφθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή