Βιασμοί, παραγραφή και ποινικό μητρώο

Βιασμοί, παραγραφή και ποινικό μητρώο

Kύριε διευθυντά 
Οταν οι θεσμοί έχουν παραλύσει, τότε τα εγκλήματα πολλαπλασιάζονται. Το παράλυτο υπουργείο Δικαιοσύνης τα τελευταία 30 χρόνια άφησε άδειο το νομικό οπλοστάσιο, με απροστάτευτα τα θύματα του βιασμού και τους ανηλίκους, δεδομένου ότι ουδείς υπουργός νοιάστηκε για τα καυτά προβλήματα της καταραμένης παραγραφής. Ετσι, μετά τη χιονοστιβάδα των βιασμών, ο νυν υπουργός τρέχει ασθμαίνοντας πίσω από τις εξελίξεις. Εάν δεν υπήρχε η δυναμική καταγγελία Μπεκατώρου, θα συνεχιζόταν ο ύπνος. Επρεπε πριν από πολλά χρόνια να είχε θεσμοθετηθεί η παράταση του χρόνου παραγραφής όσον αφορά τα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος ανηλίκων και η παραγραφή πρέπει να αρχίσει να μετράει από την ενηλικίωση του θύματος. Ως προς τον βιασμό ενηλίκων, δεν πρέπει να υπάρχει καν παραγραφή. Στον Καναδά δεν υπάρχει παραγραφή παρά μόνο για τα πταίσματα. Καλό είναι να υπενθυμίσουμε στον κ. υπουργό την περίπτωση Πολάνσκι, ο οποίος το 1977 βίασε κορίτσι 13 χρόνων. Ο εισαγγελέας διέταξε τη φυλάκισή του για 50 χρόνια, αναγκάζοντάς τον, υπό τον φόβο της φυλάκισης, να «δραπετεύσει» από την Αμερική το 1978 και να μην επιστρέψει ποτέ. Αφότου εγκαταστάθηκε στη Γαλλία αρνείται να επιστρέψει στις ΗΠΑ λόγω του κινδύνου της φυλακίσεως, από δικαστήριο του Λος Αντζελες, παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει 44 χρόνια. 
Στον γερμανικό ποινικό κώδικα προβλέπεται ότι η παραγραφή άρχεται από το 30ό έτος της ηλικίας του θύματος. Οσον αφορά το ποινικό μητρώο, είναι αυτονόητο πως όποιος θελήσει να θέσει υποψηφιότητα στην Ομοσπονδία οφείλει να καταθέσει εκ των προτέρων το ποινικό του μητρώο. Σε περίπτωση που δεν είναι λευκό, αποκλείεται η υποψηφιότητα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή