Εκδίκαση αγωγής μετά οκτώ χρόνια

Εκδίκαση αγωγής μετά οκτώ χρόνια

Kύριε διευθυντά 
Για ενημέρωση του κ. υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την «ταχύτητα» διεκπεραιώσεως δικαστικών υποθέσεων από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών καταθέτω τα εξής: 

Το έτος 2010 κατέθεσα αγωγή η οποία εκδικάσθηκε ακριβώς μετά 8 χρόνια! Μετά 7 μήνες εξεδόθη προδικαστική απόφαση, η οποία με δικαίωνε, αλλά ζητούσε κάποια στοιχεία από τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου το δικαστήριο να προσδιορίσει το επιδικασθησόμενο ποσό. 

Μετά την προσκόμιση των στοιχείων προσδιορίσθηκε μετά 8 μήνες νέα δικάσιμος (γιατί άραγε;), η οποία έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή πριν από ακριβώς δώδεκα μήνες, και ακόμη δεν έχει εκδοθεί η απόφασις! 

Η καθυστέρηση αυτή του δωδεκαμήνου αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπ’ όψιν α) ότι η υπόθεση επί της ουσίας έχει κριθεί με την προδικαστική απόφαση και β) ότι λόγω της πανδημίας τα ακροατήρια δεν λειτουργούσαν για κάποιες περιόδους και επομένως οι δικαστές είχαν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο για να ασχοληθούν με την έκδοση αποφάσεων παλαιών υποθέσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή