Συχνά διαφωνώ, σαφώς τον εκτιμώ

Συχνά διαφωνώ, σαφώς τον εκτιμώ

Kύριε διευθυντά 
Στην «Καθημερινή» της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκαν τρία εξαιρετικά άρθρα σχετικά με τα πανεπιστήμιά μας και την κατάσταση (ανομίας;) που επικρατεί εκεί. 

Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 1967 (προ χούντας) και σύμφωνα με τον κ. Νίκο Μαραντζίδη δεν δικαιούμαι να έχω άποψη για το θέμα. Διαφωνώ. Μορφωμένος ή αμόρφωτος, έχεις το δικαίωμα να εκφράσεις τη γνώμη σου (εντός των ορίων που ο νόμος ορίζει) και οι υπόλοιποι έχουν το δικαίωμα να την αξιολογήσουν. 

Και αν ακόμα δεν είχα φίλους καθηγητές και μέλη της Ακαδημίας, και αν ακόμη δεν είχα διαβάσει τα εξαιρετικά άρθρα των κ. Ν. Αλιβιζάτου και Χ. Τσούκα, πάλι θα τολμούσα να εκφράσω γνώμη. Ο καθένας μας μπορεί να ξεχωρίσει το μαύρο από το άσπρο, το φως από το σκοτάδι. 

Η κατάσταση στα πανεπιστήμιά μας είναι φαεινότερη του ηλίου. Βεβαίως υπάρχουν εξαιρετικοί και φιλότιμοι καθηγητές και φοιτητές. Αυτό όμως δεν ακυρώνει το γεγονός ότι τα πανεπιστήμια ελέγχονται από τη «συντροφιά» των διαφόρων βαθμίδων καθηγητικού προσωπικού και τρομοκρατούνται από σπείρες θολών κομματικών, και μη, ταγμάτων εφόδου. Αυτά, κ. Μαραντζίδη, δεν λύνονται με περισσότερα χρήματα. Τα συμβούλια των πανεπιστημίων δεν κόστιζαν τίποτα. Διώξαμε όμως μοναδικούς σε ήθος και γνώσεις καθηγητές, όπως οι κ. Δ. Μπερτσιμάς στο ΕΚΠΑ και Α. Οντόνι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. 

Αυτοί που τα σπάνε στα πανεπιστήμια δεν το κάνουν γιατί ζητούν και άλλα χρήματα. Μη φοβάστε, κ. Μαραντζίδη, τα χρήματα πηγαίνουν εκεί όπου παράγεται έργο. 

ΥΓ.: Εκτιμώ ιδιαίτερα τις απόψεις που εκφράζει ο κ. Μαραντζίδης στην «Καθημερινή», άσχετα αν συχνά διαφωνώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή