Αχ, κ. Τσίπρα μου, έχουν δει πολλά τα μάτια μου

Αχ, κ. Τσίπρα μου, έχουν δει πολλά τα μάτια μου

Kύριε διευθυντά
Είναι αδύνατον να κατανοήσω τη λογική με την οποία ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αντιπολιτευτική του τακτική. Τώρα βέβαια, επειδή είμαι σε προχωρημένη ηλικία, πιθανόν οι πνευματικές μου ικανότητες να έχουν ατονήσει!

Οι πρυτάνεις, μέρος προφανώς της πνευματικής ηγεσίας της χώρας, αντιδρούν στην ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας για τη φύλαξη των ΑΕΙ εάν αυτή δεν ελέγχεται από τους ίδιους. Τόσα χρόνια εκείνοι, βλέπετε, έδειξαν με τις παρεμβάσεις τους ότι προφύλαξαν αποτελεσματικά τα ιδρύματα από τις παράνομες ενέργειες κάποιων μειοψηφιών! Τους έκτιζαν στο γραφείο τους, κρεμούσαν συνθήματα στον λαιμό τους, διέκοπταν τις συνελεύσεις και τις ώρες διδασκαλίας, κατέστρεφαν την περιουσία των ιδρυμάτων, παρείχαν άσυλο στους μετανάστες για να μπαινοβγαίνουν στην ΑΣΟΕΕ και να πωλούν τα εμπορεύματά τους και δεν γνώριζαν την ύπαρξη… ειδών μάχης κατά των αστυνομικών μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου!! Τα υφίσταντο όλα αυτά, φοβισμένοι και σιωπηλοί.

Τι λέει όμως ο κ. Τσίπρας, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπισθεί η ανομία στα ΑΕΙ, ποια συγκεκριμένη, ολοκληρωμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση προτείνει;

Το άλλο που με εκπλήσσει είναι η εμφανής άγνοια της πραγματικότητας και μάλιστα η διαστρέβλωση και παραποίησή της, προκειμένου να βασισθεί η αντιπολιτευτική τακτική. Βλέπουμε να αλλάζουν συνεχώς σχεδιασμούς αντιμετώπισης της πανδημίας χώρες ισχυρές, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία κτλ., μια πανδημία που εναλλάσσεται με νέες επιθετικές μορφές, με αδιευκρίνιστη την προέλευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΠΟΥ. Παντού συγκεντρώνονται στοιχεία, ακολουθούν εκτιμήσεις, αποφασίζεται η προσθήκη νέων μέτρων ή προσαρμογή υπαρχόντων. Παρ’ όλα αυτά, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει… σχεδιασμό γιατί δήθεν αλλάζει συχνά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τι λέει όμως ο κ. Τσίπρας, ποιο σταθερό, συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο, αποτελεσματικό σχεδιασμό προτείνει για τη μη διασπορά του κορωνοϊού;
Τελικά νομίζω ότι μας λείπει ο σεβασμός για ορισμένα πράγματα. Σεβασμός στη λογική σκέψη (αυτό που μας διαφοροποιεί από τα ζώα), σεβασμός στο αποδεδειγμένα προφανές και αυτονόητο, στην αναγνώριση και αποδοχή της ωμής πραγματικότητας δίχως διαστρεβλώσεις.

Κύριε Τσίπρα, έχω ζήσει πολλά στη ζωή μου, πόλεμο, φόβο, πείνα, κατοχή, εμφύλιο και άλλα πολλά στην επαγγελματική μου διαδρομή. Φυσικά, έχω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, διαμορφωμένες μέσα στο περιβάλλον που έζησα, το οικογενειακό, το επαγγελματικό, το κοινωνικό, και από τις εμπειρίες ζωής.

Ομως, κύριε Τσίπρα, είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος και έστω εις τας δυσμάς του βίου μου, αν θέλετε να κάνω τη δική μου πολιτική kolotoumba (μεταχειρίζομαι τον διεθνή πλέον όρο!) δώστε μου συγκεκριμένες εναλλακτικές, θεμελιωμένες και αποτελεσματικές προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας. Γιατί με το να χρησιμοποιείτε μόνο την καταστροφολογία, απλά δεν πείθετε και μάλλον απομακρύνεστε από τους στόχους σας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή