Από μακρά εμπειρία ως επιμελητής ανηλίκων 

Από μακρά εμπειρία ως επιμελητής ανηλίκων 

Κύριε διευθυντά
Μέρες τώρα πρώτη είδηση οι πολυποίκιλες σεξουαλικές επιδόσεις καλλιτεχνικού αστέρα πρώτου μεγέθους κοσμούντος μάλιστα τον θώκο του Εθνικού μας Θεάτρου. Αυτός βέβαια μπορεί να φέρει τις περισσότερες «αμαρτίες», σαν τον αποδιοπομπαίο τράγο των Εβραίων, στον οποίο φόρτωναν συμβολικά όλες τις αμαρτίες του λαού και τον εξεδίωκαν στην έρημο για εξαγνισμό τους. Ομως οι «τράγοι», μεταφορικά αυτή τη φορά, φαίνεται πως είναι πολλοί, όπως αποδεικνύεται από την πληθώρα των καταγγελιών που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου και εκκρεμούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.
Το πρόβλημα των σεξουαλικών παρεκτροπών και ανωμαλιών είναι παμπάλαιο και παγκόσμιο και έχει απασχολήσει τον ελλαδικό χώρο από την αρχαιότητα. Ο Απόστολος Παύλος όταν το 55 μ.Χ. επισκέφτηκε την Κόρινθο να κηρύξει το Ευαγγέλιο έμεινε άναυδος από τη μεγάλη έκταση της πορνείας, αιμομειξίας, μοιχείας, ασωτίας και ομοφυλοφιλίας, όπως προκύπτει από την Επιστολή [Α΄ Κορ.] του, με την οποία καυτηριάζει τις παρεκτροπές τους. Εκτοτε μέχρι σήμερα δεν σταμάτησαν ποτέ να έρχονται στην επιφάνεια πάσης φύσεως ερωτικά σκάνδαλα ανθρώπων του πολιτικού, καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού, αθλητικού,εκκλησιαστικού και επιστημονικού χώρου. Φυσικά τα αποκαλυπτόμενα αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της ηθικά αποσαθρωμένης και πνευματικά αποξηραμένης κοινωνίας μας.

Ως επιμελητής ανηλίκων από τη δεκαετία του ’60 και εξής χειρίστηκα δεκάδες υποθέσεις ανηλίκων αγοριών και κοριτσιών που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από γονείς, εκπαιδευτικούς, δικαστικούς, θρησκευτικούς λειτουργούς και άλλους μακράν κάθε υποψίας ανθρώπους. Ελάχιστες όμως από αυτές έφτασαν στα δικαστήρια από τον φόβο της δημοσιότητας και μιας δεύτερης ψυχολογικής κακοποίησης από τις φθοροποιές διαδικασίες ενώπιον των ανακριτικών αρχών και των ακροατηρίων. Πάντως, όσο εμβρόντητες και αν φαντάζουν οι κυριαρχούσες σήμερα στα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ υποθέσεις, κάποια στιγμή θα σιγάσουν και θα ξεχασθούν, όπως συνέβη στο παρελθόν με ακόμη μεγαλύτερα σεξουαλικά σκάνδαλα.

Η «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» του Τροπαρίου της Κασσιανής, συναισθανθείσα τον ακόλαστο βίο της έπεσε στα πόδια του Ιησού ζητώντας μετά δακρύων συγγνώμη. Θα περίμενε κανείς σήμερα από τους βορβορώδεις πρωταγωνιστές των ακόλαστων πράξεών τους, μιμούμενοι το παράδειγμα της αμαρτωλής του Ευαγγελίου, να ζητήσουν δημόσια ταπεινά συγγνώμη από τα θύματά τους για τα δεινά που τους προξένησαν. Ισως μια τέτοια ενέργειά τους συμβιβαζόταν και με την «κάθαρση» των παθών τους, σύμφωνα με τον Αριστοτέλειο ορισμό της τραγωδίας, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή