Η Τουρκία καταδικάζει τον εαυτό της

Η Τουρκία καταδικάζει τον εαυτό της

Κύριε διευθυντά 
Επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, το διεθνές promotion των ελληνικών θέσεων έχει επιτύχει άλματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ίσως και γενικότερα στην πληροφόρηση της δυτικής κοινής γνώμης για τα ελληνοτουρκικά. Αλλά φαίνεται να παρακάμπτει τις βίαιες καταστρατηγήσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις παραβατικές, «απολίτιστες» συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν την Τουρκία για δεκαετίες. Πρόσφατο παράδειγμα, ο προπηλακισμός και η φυλάκιση ειρηνικών διαδηλωτών ΛΟΑΤ στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου διότι «σπίλωσαν θρησκευτικές αξίες» και ο χαρακτηρισμός τους από τον υπουργό Εσωτερικών Σοϊλού σαν «διεστραμμένους». Επίσης πρόσφατα παραδείγματα, οι απαγορευτικές λογοκριτικές παρεμβάσεις στον ημερήσιο Τύπο και στην τηλεόραση και οι φυλακισμοί δημοσιογράφων. 

Για τη δημοκρατική Δύση, η αχαλίνωτη βία της τουρκικής κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο πολιτισμένου κράτους δικαίου, όπως άλλωστε καταμαρτυρούν αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων, πολλές από αυτές επηρεασμένες από την ισλαμική σαρία. Το ΥΠΕΞ μας πρέπει άμεσα να εντάξει στις δυνάμεις του μια έμπειρη ιδιωτική εταιρεία διεθνών σχέσεων με remit την έκθεση των πολλαπλών τουρκικών βιαιοτήτων στη διεθνή κοινή γνώμη – και μάλιστα όχι μόνο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, αλλά και στην Αυστραλία και σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Τα εθνικά οφέλη γρήγορα θα εκμηδενίσουν τα κόστη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή