Οι (μη) κατεδαφίσεις στους αιγιαλούς

Οι (μη) κατεδαφίσεις στους αιγιαλούς

Kύριε διευθυντά 
Σας γράφω σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπολογία που κατατέθηκε για το «πάγωμα» των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, στην οποία αναφέρεται το εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Γιώργου Λιάλιου της 3ης Μαρτίου 2021. 

Τέτοιου είδους παλινωδίες τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία, επιβεβαιώνοντας τις χειρότερες των απόψεων εναντίον των κομμάτων/πολιτικών και βλάπτοντας την πίστη τους στις δημοκρατικές διαδικασίες της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. 

Επίσης, εξατμίζουν τις ελπίδες πολλών που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι είχε ξεφύγει από το παρελθόν του «μαυρογιαλουρισμού» που την είχε στείλει για χρόνια στην αντιπολίτευση, προσφέροντας ταυτόχρονα μέγιστη υπηρεσία στους αντιπάλους της Ν.Δ., αφού τους κάνουν να φαίνονται, και πρακτικά να είναι, πολύ περισσότερο φιλοπεριβαλλοντικοί απ’ ό,τι οι ίδιοι. Ενα παράδειγμα που πιθανότατα θα προβληθεί τα μέγιστα από την αντιπολίτευση είναι η κατεδάφιση των αυθαιρέτων στον Σχινιά επί υφυπουργίας Σωκράτη Φάμελλου, που εκκρεμούσε για δεκαετίες κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι η υπαναχώρηση έρχεται μετά την αποχώρηση του κ. Χατζηδάκη από το υπουργείο Περιβάλλοντος, πράγμα που οδηγεί σε υποψίες για τη σκοπιμότητα της μετακίνησής του σε άλλο υπουργείο. 

Μια απόδειξη ίσως της απαξίωσης των πολιτικών στα μάτια των πολιτών είναι και το γεγονός ότι αυτή η διαμαρτυρία δεν απευθύνεται σε κάποιον βουλευτή, του οποίου ο «λόγος» είναι πλέον χωρίς αντίκρισμα, αλλά σε εφημερίδα που αποδεικνύει τις αξίες της καθημερινά με την ποιότητα των άρθρων και των ρεπορτάζ της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή