Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι εκδίκηση

Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι εκδίκηση

Κύριε διευθυντά 
Ο κ. Ν. Μαραντζίδης δεν παύει να με εκπλήσσει και να με απογοητεύει. Αναφέρομαι στο άρθρο του της Κυριακής 7/3 «Για τους φίλους μας τα πάντα, για τους εχθρούς μας ο νόμος». 

Συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση επικαλείται νόμιμα επιχειρήματα για να κρύψει την εκδικητική της διάθεση. Είναι δυνατόν ο κ. Μαραντζίδης να μην αντιλαμβάνεται ότι η καλύτερη μεταχείριση που μπορεί να κάνει το κράτος προς τους πολίτες (ακόμα και αν είναι πολυϊσοβίτες καταδικασμένοι για 11 –ένδεκα– εν ψυχρώ δολοφονίες) είναι να εφαρμόζει τον νόμο; 

Η εφαρμογή του νόμου σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν δείχνει εκδικητική διάθεση, όπως ισχυρίζεται ο κ.Μαραντζίδης, αλλά σωστή λειτουργία του πολιτεύματος. 

Η εφαρμογή του νόμου δεν δείχνει εκδικητική διάθεση, ούτε ότι ο κ. Κουφοντίνας χαρακτηρίζεται εχθρός από την κυβέρνηση. Τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή; Να του δοθούν τα πάντα όπως –κάκιστα– οι εκάστοτε κυβερνώντες δίνουν στους φίλους τους κατά τον κ. Μαραντζίδη; 

ΥΓ. Γράφω αυτή την επιστολή με την πεποίθηση ότι θα το ενέκρινε ο αξέχαστος καθηγητής και δάσκαλός μου Αριστόβουλος Μάνεσης.