«Ποιοι αποτρέπουν συνταγματική εκτροπή;» 

«Ποιοι αποτρέπουν συνταγματική εκτροπή;» 

Κύριε διευθυντά
Στις 27 Μαρτίου ο κ. Σάκης Μουμτζής στο άρθρο του «Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ» παραθέτει τους λόγους που είναι αναγκαία και απαραίτητη για τη χώρα μας η συνεργασία με την παγκόσμια υπερδύναμη.

Σημειώνει πως πάντα υπήρχε στον λαό μας αντιαμερικανισμός, από τη δεκαετία του ’50, αλλά αυτόν μετά τη μεταπολίτευση τον χαρακτηρίζει νοσηρό! Και λίγο μετά μας μπερδεύει προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον αντιαμερικανισμό που χαρακτήριζε την πολιτική μας ζωή αναφέροντας «…αν και τις περισσότερες φορές οι παρεμβάσεις των Αμερικανών γίνονταν προς την κατεύθυνση της αποτροπής της συνταγματικής εκτροπής»!

Η εξήγηση αυτή του αρθρογράφου είναι ανιστόρητη. Διότι στην πιο πρόσφατη αιτία, του «νοσηρού αντιαμερικανισμού», όπως τον ονομάζει, ξεχνάει το «συγγνώμη» που ζήτησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Κλίντον. Οταν ήρθε στην Αθήνα και άκουσε τη θαυμαστή ομιλία του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, που σκιαγράφησε τον ρόλο των ΗΠΑ στην εγκαθίδρυση και διατήρηση της χούντας των συνταγματαρχών.

Ισως αγνοεί επίσης ο αρθρογράφος τον ρόλο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, που ήταν μισθοδοτούμενος υπάλληλος της CIA, και την πληθώρα των ιστορικών στοιχείων που δείχνουν τον ρόλο που έπαιξε η υπερδύναμη στον σφαγιασμό της ελευθερίας του λαού μας.

Αρα σε ποια αποτροπή συνταγματικής εκτροπής αναφέρεται ο κ. Μουμτζής; Μήπως θυμήθηκε τα φληναφήματα της χούντας ότι επικρέματο ο κομμουνιστικός κίνδυνος που θα ανέτρεπε την τότε νόμιμη κυβέρνηση; Δηλαδή η τότε παρέμβαση των ΗΠΑ ήταν για να αποτρέψει αυτή τη συνταγματική εκτροπή;

Ανιστόρητος ο αρθρογράφος και κρίμα να παραποιούνται τα γεγονότα μετά 54 χρόνια από την επιβολή της ξενόφερτης χούντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή