«Της καρδιάς το πύρωμα», η επέτειος, η σημαία μας

«Της καρδιάς το πύρωμα», η επέτειος, η σημαία μας

Κύριε διευθυντά
«Η μεγαλοσύνη των εθνών δε μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και το αίμα», λέει ο ποιητής (Βωμοί, 1915). «Η τεράστια σημαία είναι ισότιμη με μια μικρούτσικη ή και με μια αφανή. Εσωτερική», γράφει ο κ. Π. Μπουκάλας στο φύλλο του Σαββάτου, 27/3/2021, επειδή φυσικά και μπορεί να είναι κανείς πατριώτης χωρίς σημαία στο μπαλκόνι του, αλλά το να θεωρεί ότι αυτός που βάζει τη σημαία στο μπαλκόνι του, και μάλιστα την ημέρα που γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων, «βγαίνει στα κεραμίδια και διαλαλεί τον πατριωτισμό του», είναι ρηχό και ευτελές. Ο αρθρογράφος σας δικαιούται να έχει τις απόψεις και τις «εμμονές» στις οποίες μας έχει συνηθίσει, αλλά η μόνιμη κατάκριση και ο ψόγος δεν τον κάνει σοβαρό κριτή αλλά τιμητή μικρόψυχο και εμπαθή. 

Προσωπικά, έβαλα τη σημαία στο μπαλκόνι μου νιώθοντας ότι ανήκω σε ένα ευρύτερο σύνολο, παρά τις επιμέρους μικρότητες, υποκρισίες αλλά και ευγενή αισθήματα που το χαρακτηρίζουν, επειδή, αυτή τη μέρα, η σημαία ήταν η κοινή μας ταυτότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή