Βούληση πολιτών, νόμοι και εκλεγμένοι

Βούληση πολιτών, νόμοι και εκλεγμένοι

Κύριε διευθυντά
Αναφέρομαι στο άρθρο του κ. Χρήστου Γιανναρά που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της Κυριακής με ημερομηνία 7/3/2021 και ειδικότερα στον ισχυρισμό ότι «Τα στρατηγικότερα λιμάνια της χώρας, όλα τα αεροδρόμια, τα τρένα, το οδικό δίκτυο, οι Τράπεζες, η οργάνωση της Αγοράς έχουν παραχωρηθεί (φυσικά, ερήμην της βούλησης των πολιτών)…». 

Τονίζω η ίδια την εντός παρενθέσεως αναφορά και εξανίσταμαι. Δεν έγιναν όλα αυτά με τα οποία διαφωνεί ο κ. Γιανναράς, μέσα από νόμιμες διεργασίες, με νόμους που ψήφισε η Βουλή, με νόμους που ψήφισε η πλειοψηφία των νομίμως εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού; Είναι κάτι άλλο «η βούληση των πολιτών» που επικαλείται ο συντάκτης σας; Μήπως πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε τη σημαίνει αντιπροσωπευτική δημοκρατία και να τη σεβαστούμε; 

Το να συμφωνεί ή να διαφωνεί κάποιος με τις επιλογές των κατά καιρούς νομίμως εκλεγμένων κυβερνήσεων είναι θεμιτό. Το να ισχυρίζεται όμως ότι οι επιλογές αυτές γίνονται ερήμην των πολιτών, υποσκάπτει τη θεμελιώδη αρχή της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή