Tα φανάρια και η Siemens

Κύριε διευθυντά
Στο άρθρο του με τίτλο «Αστοχίες και εμμονές» (30/3/21), ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης κάνει την εξής αναφορά: «Στο κάτω κάτω της γραφής και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την ίδια εταιρεία δούλευε. Δεν ήταν απλώς ικανοποιημένη που “η Siemens έχει τηρήσει όλους τους όρους του εξωδικαστικού συμβιβασμού, που συμφώνησε το Ελληνικό Δημόσιο” (Ευκλ. Τσακαλώτος, 12.9.2017) αλλά και συμβάσεις που υπέγραψε η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ήταν με τη Siemens. Λογικό, διότι τα φανάρια σε όλη τη χώρα είναι της εταιρείας». 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την πλήρη και ορθή ενημέρωση των αναγνωστών σας, επισημαίνεται ότι: Η διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» όταν ανέλαβε την ευθύνη της Περιφέρειας, βρήκε, στο θέμα της ρύθμισης και της διαχείρισης των φαναριών στις οδούς, μια κατάσταση με τη γερμανική εταιρεία σε θέση ισχύος. Η διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» άλλαξε την κατάσταση αυτή και, σε αντίθεση με αυτό που γράφει ο δημοσιογράφος, διεξήγαγε διαγωνιστική διαδικασία και δεν υπέγραψε σύμβαση για τα φανάρια με τη Siemens.
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Να ζητήσουμε συγγνώμη από την κ. Δούρου, αλλά μας παραπλάνησε το ίδιο το γραφείο Τύπου της τέως περιφερειάρχη, το οποίο σε ανακοίνωσή του (8.6.2015) ανέφερε:

«Με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σχετικά με την παράταση της σύμβασης της εταιρείας “Σήμενς Α.Ε.” (…) Οσοι σήμερα τολμούν να εγκαλούν την Περιφερειακή Αρχή για τη συγκεκριμένη σύμβαση, είναι οι ίδιοι που πρώτοι – πρώτοι θα την επέκριναν δριμύτατα στην περίπτωση που ακύρωνε τη διαδικασία και δημιουργείτο πολύμηνο κυκλοφοριακό χάος με αποτέλεσμα να απειλούνται ζωές πολιτών στους δρόμους. 

Η Περιφερειακή αρχή παρέλαβε σε προχωρημένο στάδιο τη διαδικασία διαγωνισμού. Τυχόν ακύρωσή της θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης της κυκλοφορίας. 

Με τους χειρισμούς της, η Οικονομική Επιτροπή πέτυχε να αποσπάσει από την εταιρεία έκπτωση 10%, αντί για 3% που ίσχυε τα τελευταία χρόνια. Πέτυχε δηλαδή όφελος για τους πολίτες και το Δημόσιο Ταμείο ύψους 275.000 ευρώ».
ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή