Ευτυχώς «ανήκομεν εις την Δύσιν»

Ευτυχώς «ανήκομεν εις την Δύσιν»

Κύριε διευθυντά
Είμαι αναγνώστης της εφημερίδας «Καθημερινή» και διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον το «άρθρο» ή το «σχόλιό» σας σε αυτήν. 

Ομως ένιωσα μια εσωτερική παρόρμηση να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ συγχρόνως για δύο από τα τελευταία σας. «Οι ήρωες του 2021» 24/3/21 και «Εξωστρεφής πατριωτισμός» 25/3/21.

Με εντυπωσίασε η ευρεία και βαθιά συγχρόνως αντίληψή σας για το έργο που προσφέρουν οι υγειονομικοί· αντίληψη, που σας έκανε να μας συμπεριλάβετε στους ήρωες του 2021 και σας ευχαριστούμε. 

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρέδωσε τη χώρα μας «πιο στέρεη» γράφετε στο δεύτερο άρθρο σας. Πόσο περιεκτική αναφορά! Τα λέει όλα! Και συμπληρώνω εγώ. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εκτός από το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» και το «Θα σας ρίξω στη θάλασσα και θα μάθουμε να κολυμπάμε», έχει κάποιες χαρακτηριστικές αναφορές, όπως «κ. Παπανδρέου, δεν γίνεται κοινωνική πολιτική με δανεικά» ή «Ζούμε πέραν των δυνάμεών μας» και «Είμαστε ένα απέραντο τρελοκομείο» που, αν τους δίναμε την πρέπουσα σημασία, θα είχαμε αποφύγει πολλά κακά που μας βρήκαν. Γλιτώσαμε όμως απ’ τα περισσότερα, επειδή είχε προλάβει να παραδώσει «πιο στέρεη» χώρα, όπως πολύ εύστοχα γράφετε!

Η πολιτική παρακαταθήκη του είναι η αποφυγή του λαϊκισμού και του διχασμού. Για την υπηρέτηση αυτού του σκοπού πρέπει να έχουμε διαρκώς συνείδηση του πού βρισκόμαστε· κι αυτό σήμερα το περιγράφετε πολύ εύστοχα, όταν λέτε «ο συνδυασμός μιας αναθεωρητικής και παράλογης Τουρκίας, της πανδημίας, των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, του μεταναστευτικού μοιάζει με την τέλεια καταιγίδα. Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά οι πιέσεις και τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα έχουν σχεδόν υπαρξιακή διάσταση». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή