Το «πάρκο» υπουργείων και η ΠΥΡΚΑΛ

Το «πάρκο» υπουργείων και η ΠΥΡΚΑΛ

Κύριε διευθυντά
Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το «πάρκο» υπουργείων και την πρόταση του πρωθυπουργού να ονομαστεί πάρκο «Ανδρέα Λεντάκη». Γνώρισα τον Ανδρέα και συνεργάστηκα μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι παράλληλα με τις υπηρεσίες του προς τον δήμο είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της ΠΥΡΚΑΛ και της εγχώριας παραγωγής πυρομαχικών, δεδομένου ότι για μεγάλο διάστημα ήταν και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας. Αν ζούσε ο Ανδρέας αναμφίβολα θα είχε διερωτηθεί πώς γίνεται για τη μεταφορά των υπουργείων να υπάρχουν μελέτες αλλά για τη μετεγκατάσταση από τον Υμηττό στο Λαύριο, που χρονικά πρέπει να προηγηθεί για να εγκατασταθούν τα υπουργεία, δεν έχει ληφθεί μέριμνα για εκπόνηση των αναγκαίων μελετών; Αν έχω πληροφορηθεί σωστά εκκρεμούν σημαντικές παραγγελίες πυρομαχικών για το υπ. Εθνικής Αμυνας και για ξένους πελάτες στις εγκαταστάσεις του Υμηττού. Διερωτώμαι αυτοί οι πελάτες ανέθεσαν παραγγελίες πυρομαχικών σε μια αναξιόπιστη εταιρεία; Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδος στηρίζει μερικώς τον εφοδιασμό των ΕΕΔ σε μια εταιρεία «φάντασμα»; Αλήθεια, πώς θα υλοποιηθούν αυτές οι παραγγελίες, υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο; Είναι αλήθεια ότι μόλις πρόσφατα τα πυρομαχικά μάχης των φρεγατών παρήχθησαν στον Υμηττό και το υπ. Εθν. Αμυνας ανακοίνωσε την επέκταση της παραγγελίας και με πρόσθετη ποσότητα; 

Υποστηρίζω πως μετεγκατάσταση από τον Υμηττό πρέπει να γίνει. Ομως μελετημένη και εναρμονισμένη με τις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αυξηθούν τα ελλείμματα και θα μείνει η χώρα χωρίς στοιχειώδη κάλυψη των αναγκών της σε ορισμένα συμβατικά πυρομαχικά. Επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι τα οικονομικά προβλήματα μιας εταιρείας δεν απορρέουν οπωσδήποτε από τις παραγωγικές της δυνατότητες ή αδυναμίες και τον βαθμό αξιοπιστίας των γραμμών παραγωγής τους. Ο εντοπισμός των αιτιών της ελλειμματικής λειτουργίας και της υπερχρέωσης απαιτεί ειδικές μελέτες. Επισημαίνω ότι η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έδωσε το 2013 το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, που όμως δεν εφαρμόστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη σημερινή κυβέρνηση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή