Ταμείο ανάκαμψης με άχρηστα έργα;

Ταμείο ανάκαμψης με άχρηστα έργα;

Κύριε διευθυντά
Είδαμε και μελετήσαμε τα έργα που περιλαμβάνει η κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Η γενική εντύπωση είναι ότι επιμερίζονται σημαντικά ποσά σε δραστηριότητες που πολύ λίγο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας, ορισμένα έργα δε είναι άχρηστα, ή έστω σχεδόν άχρηστα.

Ενα συγκεκριμένο παράδειγμα: Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε-65, που θα έπρεπε να κατασκευασθεί με χρήματα της εταιρείας παραχώρησης και όχι βέβαια του Ταμείου Ανάκαμψης. Διατίθενται ειδικότερα 450 εκατ. για ένα δρόμο με ελάχιστη κίνηση και βέβαια χωρίς καμία συμβολή στη βιαστική απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού κέντρου Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου – Φλωρίνης.

Μήπως αυτά τα 450 εκατ. θα συνέβαλαν πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη αλλά και άμυνα της χώρας, εάν διετίθεντο για την ενδυνάμωση της ΕΑΒ και την επαναλειτουργία – εκσυγχρονισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά; Με την αναβάθμιση της ΕΑΒ, εκτός της συντήρησης των αεροσκαφών της αεροπορίας μας, ως και των γειτονικών χωρών, θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε τμήμα μελέτης / κατασκευής υπερσύγχρονων UAV ως και συστημάτων αντι-UAV. Στα εκσυγχρονισμένα ναυπηγεία θα μπορέσουμε να ναυπηγήσουμε τις νέες φρεγάτες, να αναβαθμίσουμε τις ΜΕΚΟ, να ναυπηγήσουμε και άλλα πλοία, ακόμα και να αναπτύξουμε νέα συστήματα στρατηγικών όπλων για το ναυτικό.

Λαμπρά ευκαιρία για τους νέους Ελληνες επιστήμονες και τεχνικούς, αλλά και χιλιάδες θέσεις παραγωγικής εργασίας για έμπειρο προσωπικό που είναι στην ανεργία. Μήνυμα και στους Ελληνες που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, για να γυρίσουν στην πατρίδα.

ΥΓ. 1: Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το κόστος κατασκευής του εν λόγω άχρηστου Βόρειου Ε-65 δεν υπερβαίνει τα 200 εκατ. Γιατί πρέπει να σπαταληθούν 450 εκατ. και πλέον;

ΥΓ. 2: Καλές οι αναπλάσεις. Μήπως όμως προέχει η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή