Είναι κρίμα, κάνει λάθος…

Κύριε διευθυντά
Η «Επιφυλλίδα» του κ. Χρήστου Γιανναρά, στην «Κ» της 4ης Απριλίου 2021, είχε τίτλο: «Επίσημη απώλεια ιστορικής μνήμης». Κατέληγε δε ο κ. Γιανναράς στο άρθρο του ως εξής: «Την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021, γιορτάσαμε. Με φανφάρες, ακραίας επαρχιωτίλας, δηλώσαμε την απώλεια της ιστορικής μας μνήμης». Ετσι είδε ο κ. Γιανναράς τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 στην Αθήνα, διακόσια χρόνια μετά την 25η Μαρτίου 1821, όταν οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν κατά των Τούρκων δυναστών μας. «Στις φανφάρες, ακραίας επαρχιωτίλας» συμμετείχαν, κατά τον κ. Γιανναρά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, οι εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και η υπουργός Αμύνης της Γαλλίας. Στην «απώλεια της εθνικής μνήμης», κατά τον κ. Γιανναρά, συνέβαλαν η μπάντα του ρωσικού στρατού που μας τραγούδησε, σε άπταιστα ελληνικά, το: «Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ…», καθώς και η νεαρά Αφροαμερικανίδα στρατιωτίνα, εκ μέρους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτήν την απολαύσαμε και τη θαυμάσαμε να τραγουδάει στα ελληνικά «τον χορό του Ζαλόγγου». Είμαι βέβαιος ότι συγκινήθηκαν όλοι όσοι την άκουσαν. 

Ο κ. Γιανναράς θα εκδημήσει κάποτε με ένα παράπονο. Θα προτιμούσε να ζει σε μια ελληνόφωνη επαρχία της (ανύπαρκτης) Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, παρά στο ελληνικό κράτος των τελευταίων διακοσίων ετών, μέλος της Ε.Ε. Είναι κρίμα! Κάνει λάθος…!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή