Τα «θεμέλια» των αυθαιρέτων

Τα «θεμέλια» των αυθαιρέτων

Κύριε διευθυντά
Σας γράφω και εγώ με αφορμή την αναστολή της κατεδάφισης των αυθαιρέτων στον αιγιαλό, θέμα που παρουσιάστηκε εκτενώς στην «Κ», μέσω των άρθρων του κ. Γ. Λιάλιου, του κυρίου άρθρου της «Κ» στις 4.3.21, της δημοσίευσης της σχετικής ανάρτησης του κ. Στεφ. Μάνου, του άρθρου του κ. Στ. Θεοδωράκη.

Η προκλητική ευκολία με την οποία η κυβέρνηση προσπέρασε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ιδιοκτητών αυθαιρέτων ίσως οφείλεται, ώς ένα βαθμό, στη γενική αδιαφορία της κοινωνίας απέναντι στα ζητήματα αυτά.

Αν είχαμε φροντίσει ως κοινωνία για την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση σε θέματα περιβάλλοντος, ίσως να υπήρχε σήμερα μια κρίσιμη μάζα συνειδητοποιημένων πολιτών που θα μετρούσαν ως ψηφοφόροι και θα ήταν σε θέση να ασκήσουν αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση, είτε μέσω των βουλευτών τους είτε με κάποια οργανωμένη μορφή διαμαρτυρίας.

Δεν θα διέθετε η κυβέρνηση τα περιθώρια κοινωνικής ανοχής που χρειάζεται για να περνάει, με τον γνωστό τρόπο, τις τροπολογίες που επιθυμεί, χωρίς να ανησυχεί ούτε για τις αντιδράσεις των βουλευτών (περίπου ανύπαρκτες) ούτε για την αντίδραση της κοινωνίας (αδιαφορία ή και σιωπηρή συναίνεση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή