Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας

Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας

Κύριε διευθυντά
Η «Καθημερινή» της 20/2/2021 αναφέρει ότι η Αίγυπτος με το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο θα έχει το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου και παραθέτει εικόνα του τεράστιου αγάλματος του Ραμσή ΙΙ ύψους άνω των 9 μέτρων. Αυτό και τα άλλα κολοσσιαία Μνημεία της Αιγύπτου ο Περικλής στην περίφημη ομιλία του, τον Επιτάφιο, αναιρεί με δύο ωραίες λέξεις γεμάτες αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια, «φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» – μας αρέσει το ωραίο χωρίς υπερβολές (Μπαμπινιώτης: ευτέλεια = χαμηλή ποιότητα, το πολύ χαμηλό επίπεδο).

Το κείμενο του Επιταφίου όπως και η απολογία του Σωκράτη είναι δύο αρχαία κείμενα μεταφρασμένα από καλό γνώστη των αρχαίων τυπωμένα σε τεύχος, που δεν πρέπει να λείπουν από το ελληνικό σπίτι προς απόλαυση όλης της οικογένειας και επαφή με δύο επιφανείς αρχαίους. Η «Καθημερινή» με τις τόσες πολιτιστικές προσφορές μπορεί να κάνει ένα δώρο σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή