Κύριε ναύαρχε, είσθε ανιστόρητος

Κύριε ναύαρχε, είσθε ανιστόρητος

Κύριε διευθυντά 
Θα ήθελα να διατυπώσω μερικές σκέψεις πάνω στις απόψεις του Τούρκου ναυάρχου που «σχεδίασε» τη λεγόμενη «Γαλάζια Πατρίδα» και τώρα χωρίς να το πιστεύει βρίσκεται στη φυλακή. Είπε ο αγαθός ναύαρχος πως ένα κράτος είναι ισχυρό, όταν είναι δυνατό στη θάλασσα.

Κατ’ αρχάς συμφωνώ απόλυτα με την άποψη αυτή, γιατί την ίδια άποψη πρώτοι την εξέφρασαν πριν από 2.500 χρόνια οι Ελληνες Περικλής και Θεμιστοκλής, όταν έλεγαν «Μέγα το της θαλάττης κράτος». Και το πραγματοποίησε αυτό η Αθηναϊκή δημοκρατία και ήταν κυρίαρχοι του Αιγαίου, και με την ευκαιρία αναφέρω πως το ελληνικό ναυτικό δεν νικήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα και πως αυτή τη στιγμή ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο πρώτος παγκοσμίως. Αλλά πώς να νικηθεί αφού στον οργανισμό του κάθε Ελληνα το μισό είναι αίμα και το άλλο μισό θαλασσινό νερό.

Αλλά, αγαπητέ ναύαρχε, πού τη βρήκες τόση θάλασσα για να σχεδιάσεις τη «Γαλάζια Πατρίδα» και να χωρέσουν πάνω από 100 ναύαρχοι, μήπως έβαλες και τις πισίνες σας μέσα; 

Παρουσιάστηκε όμως μια ευκαιρία για να έχετε και εσείς γαλάζια πατρίδα, όταν ο πανούργος Τσώρτσιλ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο σας έταξε τα Δωδεκάνησα εάν μπαίνατε στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων. Ευτυχώς τότε για μας αρνηθήκατε. Φαίνεται πως ο ναζιστής πρεσβευτής Φον Πάπεν έκανε καλή δουλειά εκεί. Οσον αφορά την αλλαγή της συνθήκης του Μοντρέ κανένα πρόβλημα, γιατί κι εμείς θα ζητήσουμε να ισχύσει η συνθήκη των Σεβρών. Οπότε ευχαρίστως θα σας εφοδιάζαμε με διαβατήρια για να κολυμπάτε στη θάλασσά μας.

Τέλος, σταματήστε να λέτε συνέχεια για γαλάζιες πατρίδες και πατρίδες της καρδιάς, γιατί τότε κι εμείς μπορούμε να πούμε πως η πατρίδα της καρδιάς μας φτάνει μέχρι την Ινδία και ακόμη πιο πέρα. Και επίσης, μην παραμυθιάζετε τον λαό σας με πανωλεθρία των Ελλήνων 1922. Σας πληροφορώ πως από τις καμιά εξηνταριά μάχες που δώσαμε σε καμία δεν νικήσατε. Εκτός εάν εννοείτε νίκη σας το έγκλημα της Σμύρνης. Εκεί δεν υπήρχε αντίπαλος, αλλά από τις χιλιάδες ζωντανούς νεκρούς στην παραλία, παίρνατε όποιον θέλατε και τον σφάζατε.

Κύριε ναύαρχε, τα πραξικοπήματα δεν διαλαλούνται ούτε διαφημίζονται. Σφίξτε λοιπόν την καρδιά σας και τελειώνετε το κρίμα, όπως λέει και ο Ελληνας τραγικός. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή