Άνθρωποι, ζώα και «διακίνηση» ιών

Άνθρωποι, ζώα και «διακίνηση» ιών

Κύριε διευθυντά
Δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι πρέπει να σταματήσει η πώληση άγριων ζώων στις λαϊκές αγορές της Κίνας (κυρίως), διότι από αυτή την πρακτική ξεκινούν όλες σχεδόν οι πανδημίες. Στην ανακοίνωση του ΠΟΥ τα άγρια αυτά ζώα, έντομα, κ.λπ. (νυχτερίδες, σκουλήκια, φίδια, σκορπιοί, πίθηκοι, κατσαρίδες, μυρμηγκοφάγοι κ.λπ. κ.λπ.) χαρακτηρίζονται «λιχουδιές»!!   

Αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος φοιτητής της Ιατρικής, ότι δηλαδή αν ένας ιός μεταφερθεί από ζώο στον άνθρωπο γίνεται ιδιαιτέρως φονικός, ενώ στο ζώο από το οποίο προέρχεται είναι απολύτως ανενεργός και συμβατός με τη ζωή, έχει κοστίσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, αλλά έχει γίνει και θέμα για απέραντες και εξωφρενικές συζητήσεις μεταξύ των πάσης φύσεως «ειδικών» που σκιαμαχούν αδιάκοπα ψάχνοντας να βρουν τις αιτίες και τα ίχνη του κακού, ενώ βλέπουν πεντακάθαρη τη βασική αιτία. (Στο χωριό μου λένε: όταν τον βλέπεις τον λύκο, είναι ζουρλό να αναζητάς τον ντορό του.) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή