Η κριτική μου στην κριτική του

Η κριτική μου στην κριτική του

Kύριε διευθυντά
Ορμώμενος από το δημοσίευμα (12/3) στην «Καθημερινή» που επιμελείται ο δημοσιογράφος της εφημερίδας κ. Αρης Αλεξανδρής στη στήλη «Διατάσεις» με τις επικεφαλίδες του κειμένου του, όπως «Χαίνουσα πληγή, Κακοί επαγγελματίες, Κυβερνητική ευθύνη, Αντικειμενικά εμπόδια και Χούντα ως καραμέλα», διαφαίνεται με το σχόλιό του ότι προσπαθεί να απαξιώσει με υποκειμενικά, κατά την άποψή μου, κριτήρια προσπάθειες στον παρόντα χρόνο που καταβάλλονται για να βελτιώσουν την εικόνα της πατρίδας μας διεθνώς, σεβόμενη τον πολίτη και τον θεσμό της Δημοκρατίας γενικότερα.

Με τους τίτλους του σχολίου της 12/3, ο οιοσδήποτε, κατά την άποψή μου, δύναται να διαπιστώσει ότι το σχόλιο του κ. Αλεξανδρή, και δεν είναι το πρώτο, ξεφεύγει της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με στόχο τις προσωπικές του απόψεις. 

Διαβάζω την «Καθημερινή» από τα νεανικά μου χρόνια γιατί διαχρονικά βρίσκεται στην κορυφή της αντικειμενικής έντυπης ενημέρωσης του πολίτη.

Και τώρα που διέρχομαι την 8η δεκαετία της ζωής μου, παλεύοντας 30 χρόνια με τους ωκεανούς και τα κύματα, εκπλήσσομαι που η ποιότητα της εφημερίδας συμπεριλαμβάνει στα δημοσιεύματά της σχόλια που βρίθουν ανακριβειών ουδεμία σχέσιν έχοντα με την πραγματικότητα, φανερώνοντας περίτρανα την προσπάθεια του κ. Αλεξανδρή μέσα από τις στήλες της εφημερίδας να προβάλει τα δικά του πιστεύω.

Χωρίς, προς Θεού, κομματική τοποθέτηση, σχολιάζοντας ξεχωριστά κάθε σχόλιο του δημοσιεύματος, έχω να επισημάνω ότι ναι, η ενέργεια του αστυνομικού να συμπεριφερθεί βίαια στον πολίτη είναι κατακριτέα και καταδικαστέα.

Ενα όμως μεμονωμένο περιστατικό δεν χαρακτηρίζει και καταδικάζει συλλήβδην όλο το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. που σε άπειρες περιπτώσεις έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς καταστάσεις που εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στον τόπο. 

Αποδοκιμάσθηκε άλλωστε το ατυχές, κατακριτέο και απαράδεκτο γεγονός του αστυνομικού και πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης που οδηγεί στην τιμωρία και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καταλήγοντας, θεωρώ επιβεβλημένο να επισημάνω τα παρακάτω:

• Ναι, επιβάλλεται η λήψη των κατάλληλων μέτρων βελτίωσης και εκπαίδευσης των σωμάτων ασφαλείας, που ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά εξήγγειλε και αναμένουμε την υλοποίησή τους.

• Οσον αφορά την κρατική ανεπάρκεια, πρόσφατα αντιμετωπίσθηκαν πολλά άλυτα και δύσκολα εμπόδια, όπως η επιτυχής αντιμετώπιση στον Εβρο, η βελτίωση της οικονομίας, σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπευθύνων της Ε.Ε., που δυστυχώς ανέκοψε προσωρινά η πανδημία της COVID-19 που μαστίζει ολόκληρη την οικουμένη.

• Το μήνυμα του πρωθυπουργού κατά κοινή ομολογία ήταν κατευναστικό προς τους πολίτες και στόχευε στη συμφιλίωση των πολιτών, αποφεύγοντας τον κίνδυνο του διχασμού που αιωρείται με τα καθημερινά επεισόδια που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

• Αμέτρητα άλλα μέτρα βελτίωσης έχουν ληφθεί και υλοποιηθεί, τα οποία σεβόμενος τον χώρο που με φιλοξενεί παραλείπω να αναφέρω στον παρόντα χρόνο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή