Γιατί έγινε το πραξικόπημα;

Γιατί έγινε το πραξικόπημα;

Κύριε διευθυντά 
Στις 21 Απριλίου ο κ. Σάκης Μουμτζής έγραψε το άρθρο «Η 21η Απριλίου 1967 ήταν αναπόφευκτη;», που προκάλεσε απορίες για τη μονομέρεια αναστοχασμού των γεγονότων. Αναφέρει μόνο λέξεις, «Ιουλιανά 1965» και «οι συνταγματάρχες πρόλαβαν στρατηγούς και Ανάκτορα», που για έναν νέο που δεν γνωρίζει, δεν σημαίνουν τίποτα, διότι αποκρύπτουν την αλήθεια.

Αφού έτσι στο παλάτι δίνεται συγχωροχάρτι για το πραξικόπημα που ετοίμαζε με τους στρατηγούς του και δεν λέει κουβέντα για τη συνταγματική εκτροπή που επέβαλε ανατρέποντας την κυβέρνηση Ενώσεως Κέντρου του 53%, έχοντας ταυτόχρονα έτοιμη και όρκισε κυβέρνηση αυλόδουλων αποστατών. Επίσης, ο αρθρογράφος αποσιωπά τον αντιδημοκρατικό ρόλο των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα, με την υπαλληλική σχέση του πρωταιτίου της χούντας με την CIA.

Είναι λυπηρό να παρουσιάζονται έτσι τα γεγονότα 54 χρόνια μετά την τραγωδία του πραξικοπήματος, που πήγε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω και έδωσε στη μαρτυρική Κύπρο τη μαχαιριά της διχοτόμησης και κατοχής από τον Αττίλα, που προκάλεσαν οι νατοϊκοί άφρονες συνταγματάρχες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή