Τιμή σε δύο σπουδαίους ελληνιστές

Τιμή σε δύο σπουδαίους ελληνιστές

Κύριε διευθυντά
Πρo ολίγων ημερών, με την ευκαιρία των 200 ετών της Παλιγγενεσίας η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρασημοφόρησε με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής (διά χειρός του πρέσβη μας στο Λονδίνο κ. Ραπτάκη) δύο εξαιρετικά σημαντικούς ελληνιστές και φιλέλληνες που έχουν αφιερώσει τη ζωή και το έργο τους στη μελέτη του ελληνικού πολιτισμού.

Τον καθηγητή της Οξφόρδης Robin Lane Fox, κατ’ εξοχήν μελετητή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονικής δυναστείας από την Πέλλα μέχρι την Περσία και τις Ινδίες, συγγραφέα πρόσφατης πρωτοποριακής μελέτης για την αρχαία ελληνική ιατρική και την επιστήμη του Ιπποκράτη, και τον ομότιμο καθηγητή του Κέμπριτζ Paul Cartledge, κατ’ εξοχήν μελετητή της αρχαίας Σπάρτης και των αρχαίων Θηβών, συγγραφέα εκτενών ιστορικών μελετών για την αρχαία Αθήνα και την κοινοπολιτεία της και πρόεδρο της διεθνούς επιτροπής για την αποκατάσταση των Ελγινείων στον Παρθενώνα.

Πολλά από τα βιβλία και των δύο ιστορικών επιστημόνων είναι διεθνή μπεστ σέλερ (όπως π.χ. η εξαιρετική βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον Lane Fox). Ανάμεσα στις πολλές φιλελληνικές δραστηριότητες και των δύο αξίζει να αναφέρουμε τη συμμετοχή τους στην κριτική επιτροπή του διεθνούς London Hellenic Prize, το οποίο αναγνωρίζει και βραβεύει (στο Λονδίνο και στην Αθήνα) σημαντικά έργα με θέμα τον Ελληνισμό από το 1996 μέχρι σήμερα.

Εξαιρετική η πρωτοβουλία της ΠτΔ και άξια από πάσης πλευράς και η αναγνώριση του έργου ζωής δύο μεγάλων Βρετανών ιστορικών της Ελλάδος! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή