Οι απορίες ενός εμβολιασμένου

Οι απορίες ενός εμβολιασμένου

Κύριε διευθυντά
Από την έναρξη της κυκλοφορίας των εμβολίων κατά της COVID-19 το σύνολο, σχεδόν, της επιστημονικής κοινότητας μας πληροφόρησε και εξακολουθεί να μας πληροφορεί ότι τα εμβόλια αυτά μας παρέχουν προστασία σε ποσοστό (αναλόγως του εμβολίου) από 85%-95%. Ακόμη μας εξηγούν ότι αν, παρά ταύτα, προσβληθούμε από την ασθένεια η νόσησή μας θα είναι ελαφράς μορφής, τόσο ώστε δεν θα χρειαστεί καν η εισαγωγή μας σε νοσοκομείο. Το τελευταίο, μάλιστα, λέγεται μετ’ ιδιαιτέρας επιτάσεως.

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της 24.4.21, σελ. 5, υπάρχει δημοσίευμα με τίτλο «Ανεμβολίαστα στην πλειονότητά τους τα θύματα του ιού». Στο δημοσίευμα αυτό διαβάζω: «Οι θάνατοι από COVID-19 αφορούν ασθενείς που χαρακτηρίζονται πολύ βαριά περιστατικά, μη αναστρέψιμα και με υποκείμενα νοσήματα. Η πλειονότητά τους δεν έχει εμβολιαστεί, σημείωσε στην “Κ” η πρόεδρος της Ενώσεως Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς…».

Επισημαίνω ότι η χρήση της λέξεως πλειονότητα οδηγεί αβίαστα στο σαφές συμπέρασμα ότι υπάρχει και μια μειονότητα, η οποία είχε εμβολιαστεί και παρά ταύτα, ενόσησε σοβαρά και τελικά κατέληξε.

Στο ίδιο δημοσίευμα και στην τελευταία παράγραφο αυτού μεταφέρεται η εξής δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέα: «Αυτό που βλέπουμε ξεκάθαρα είναι ότι για τους άνω των 60 ετών και για τους άνω των 80 ετών, που είναι οι ομάδες που μας ενδιαφέρουν, λιγότερο από το 4% από τους συνολικούς θανάτους και από όσους έχουν νοσήσει σοβαρά είχαν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση».

Αρα, αυτό το ποσοστό των θανόντων, το λιγότερο από 4% (3,9%, 3%, 2,5%;) είχε εμβολιαστεί και, παρά ταύτα, νόσησε σοβαρά και κατέληξε.
Τελικά εγώ ο εμβολιασμένος αλλά μη ειδικός τι να πιστέψω; Οτι εάν νοσήσω θα νοσήσω ελαφρά, ως περιγράφω στην αρχή της παρούσης, ή ότι εάν νοσήσω υπάρχει πιθανότης να νοσήσω βαριά, να νοσηλευθώ σε ΜΕΘ και για τα περαιτέρω να με αναλάβει κάποιο γραφείο τελετών.

Πολύ θα ήθελα μία σαφή απάντηση από τους ειδικούς, εάν τα επιστημονικά δεδομένα τους επιτρέπουν να τη δώσουν, άλλως με ειλικρίνεια να δηλώσουν άγνοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή