Τα δρώμενα στη Γάζα και η ενημέρωση

Τα δρώμενα στη Γάζα και η ενημέρωση

Κύριε διευθυντά
Οπως φαίνεται, για πολλοστή φορά, οι διεθνείς δημοσιογραφικοί οργανισμοί, όπως το Reuters και το Α.Ρ., είναι παθολογικά πολέμιοι της αντικειμενικής ενημέρωσης όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Ετσι, διαβάζουμε στην «Καθημερινή» –η οποία βέβαια δεν φταίει μιας και αναμεταδίδει την είδηση– ότι στη Λωρίδα της Γάζας αφανίστηκε μια εξαμελής οικογένεια, ο σύζυγος, η έγκυος γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους, το μεγαλύτερο των οποίων ήταν επτά ετών, όταν το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε με τέσσερα βλήματα την τετραώροφη πολυκατοικία όπου διέμεναν.

Αυτοί λοιπόν οι βάρβαροι Ισραηλινοί βάλθηκαν να εξοντώσουν τα γυναικόπαιδα της Γάζας βομβαρδίζοντας τις κατοικίες των. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζει κανείς όταν διαβάζει την ανταπόκριση αυτή στην οποία, όταν πιο κάτω λέει επίσης ότι η ισλαμική οργάνωση είχε εκτοξεύσει πάνω από 1.800 ρουκέτες κατά του Ισραήλ αδιακρίτως στόχων, περιμένουμε εις μάτην να δούμε πού πέφτουν αυτές οι ρουκέτες. Σε στρατιωτικούς στόχους; Σε πολυκατοικίες; Σε νοσοκομεία; Σε σχολεία; Γιατί δεν μας το λένε το Reuters και το Associated Press, όπως μας είπαν παραπάνω για τα τέσσερα βλήματα του ισραηλινού πυροβολικού;

Η παθολογία του «underdog» δεν βοηθάει στην αμερόληπτη μετάδοση των ειδήσεων. Πώς θα αντιδρούσε η κυβέρνηση της Αγγλίας αν έπεφταν από τη Νορβηγία ρουκέτες στο Λονδίνο; Ερεύνησε μήπως το Reuters αν στην τετραώροφη αυτή πολυκατοικία κρύβονταν ρουκέτες ή αν ήταν το επιτελείο μιας στρατιωτικής μονάδας της Χαμάς; Η οποία Χαμάς, κατά το σύστημα των πιστών του Ισλάμ, επιδιώκει να προκαλεί την έκθεση σε κίνδυνο του άμαχου πληθυσμού της, που έχει από καιρό και από τη θρησκεία του πεισθεί ότι το υπέρτατο αγαθό που θα του επιτρέψει μεγάλη βελτίωση της άθλιας εγκόσμιας ζωής του είναι όταν θα έχει μετακομίσει στον παράδεισό τους.

Στα παραπάνω είναι βέβαια ανάγκη να τονιστεί ο αποσταθεροποιητικός σοβαρότατος ρόλος του θεοκρατικού Ιράν στον εξοπλισμό της Χαμάς καθώς και της Τουρκίας, το λιλιπούτειο μέγεθος του κράτους του Ισραήλ (ίσο με το της Πελοποννήσου) και το δυσανάλογα μεγάλο μέγεθος των εχθρών που το περιβάλλουν, έτσι ώστε να σχηματιστεί σφαιρική ανάγνωση του προβλήματος της διένεξης που ταλανίζει τη Μ. Ανατολή και να ταχθεί ο αναγνώστης της είδησης υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή