Είναι ν’ απορείς, αλλά όχι μόνον

Είναι ν’ απορείς, αλλά όχι μόνον

Κύριε διευθυντά
Μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια (τόσο λίγα μόνο) από την Επανάσταση για την Παλιγγενεσία –μακάρι όλοι οι Ελληνες να σταματούσαν ένα δευτερόλεπτο για να αναλύσουν το περιεχόμενο της λέξης– με πολλή λύπη θέτω υπόψη σας και στην κρίση των αναγνωστών το εξής απίστευτο περιστατικό.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 της 4ης Μαρτίου «Φλερτ» που προβάλλεται καθημερινά στις 4 μ.μ., κάποια στιγμή έγινε μνεία των γεγονότων (σημαντικών και μη) που συνέβησαν κατά την ημερομηνία αυτή. Οπως ελέχθη:

1) Ο Καραϊσκάκης νίκησε τους Τούρκους στο Κερατσίνι.

2) Πρωτοπαίχθηκε η αμερικανική σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια».

3) Ο Γκρέγκορι Πεκ παντρεύτηκε μια όμορφη και κομψή Γαλλίδα δημοσιογράφο, στην οποία οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας της Γαλλίας εμπιστεύονταν να λανσάρει πρώτη τα μοντέλα τους. (Σήμερα παρουσιάζεται στο Παρίσι σχετική έκθεση.)

Η παρουσιάστρια κ. Ν.Κ. (ηθοποιός) ρώτησε τις συνεργάτιδές της ποιο απ’ όλα τα γεγονότα προτιμούν.

Εμβρόντητη άκουσα τη δημοσιογράφο κ. Σ.Τ. να δηλώνει καθαρά: «Το αυτός, αυτή και τα μυστήρια, βέβαια».

Η άλλη εκ των συνεργατριών κ. Ε. δήλωσε ευθαρσώς: «Εγώ προτιμώ γυναίκα του Γκρέγκορι Πεκ και βρίσκω την έκθεση πολύ ενδιαφέρουσα».
Κανένα σχόλιο από την κ. Ν.Κ. Προφανώς συμφωνούσε.

Αφήστε τους ιστορικούς μας Ελληνες και Φιλέλληνες να αναλώνονται σε έρευνες, διατριβές και απότιση φόρου τιμής στους ανθρώπους που πρόσφεραν αίμα και θυσίασαν ζωές για να μπορούν οι σημερινοί Ελληνες και Ελληνίδες (χαριτωμένες και μη) να είναι Ελληνες, να μπορούν να μιλούν ελληνικά και να συμμετέχουν επιτυχώς στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Κάποιος πρέπει να εκ-παιδεύσει κάποιους από αυτούς που «ποιούν ήθος» είτε ως ηθοποιοί είτε ως δημοσιογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή