Αγανάκτησα με… την αγανάκτησή του 

Αγανάκτησα με… την αγανάκτησή του 

Κύριε διευθυντά 
Διάβασα την επιστολή του κ. Ν. Φίλη στην αγαπημένη στήλη «Γράμματα Αναγνωστών» στις 19/5/2021. Αγανάκτησα ειλικρινώς, όχι μόνο γιατί δεν βρίσκω καμία αδικία εις βάρος του πλην του ότι δεν δημοσιεύσατε τη μόλις 186 λέξεων δήλωσή του. Ευτυχώς για την ενημέρωσή μας την επαναλαμβάνει ενισχυμένη, μπας και δεν την πληροφορηθήκαμε. Ατυχώς γι’ αυτόν μιας και μάθαμε ότι επικρίνει την ΠτΔ κυρία Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στον «Φράχτη του Εβρου» και συνεπώς δεν έμεινε «…μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές “συνηγορίες” προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα (sic) της υπεράσπισης “του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”».

Θα έπρεπε ο κ. Φίλης να είναι πολύ προσεκτικός στη δική του εκτροπή. Θα έπρεπε άραγε η ΠτΔ να αντιταχθεί στην επίσημη κυβερνητική πολιτική –ή μήπως και να την αποδοκιμάσει– για το μεταναστευτικό και την άμυνα της χώρας; Μα σοβαρά δεν καταλαβαίνει ο κ. Φίλης ότι προτείνει θεσμική εκτροπή; Είναι δυνατόν η ΠτΔ να αντιταχθεί στην επίσημη κυβερνητική πολιτική; Και μάλιστα αντιτασσόμενη στην κυβερνητική πολιτική να υιοθετήσει τις επικίνδυνες απόψεις του κόμματός του και του κ. Φίλη ότι προφανέστατα εκτός από θαλάσσια δεν υπάρχουν και χερσαία σύνορα; Ποιοι νόμιμοι μετανάστες κύριε Φίλη μου αποπειράθηκαν να εισέλθουν στη χώρα από το 2020; Και κυρίως ποιοι πρόσφυγες. Σουδάν, Πακιστάν, Αφγανιστάν κ.λπ. εφοδίασαν τον κ. Ερντογάν με ανθρώπινο υλικό (λυπάμαι για την έκφραση αλλά δεν βρίσκω καλύτερη για να περιγράψω την απάνθρωπη πολιτική του θρησκευτικού και πολιτικού αρχηγού τους κ. Ερντογάν) για το χτίσιμο του πολιτικού του οικοδομήματος. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ελπίζω ότι και ο κ. Φίλης δεν αμφισβητεί τον διακηρυγμένο από τον ίδιο τον κ. Ερντογάν στόχο του και τις φιλοδοξίες που τρέφει. Και εμείς αμυνόμεθα και με τον φράχτη του Εβρου, που αποτρέπει εισβολή παράνομων αλλοδαπών και δεν επιτρέπει στον γείτονα σκέψεις «για έναν περίπατο μέχρι την Αθήνα», όπως επίσημοι της γείτονος ονειρεύτηκαν. 

Λοιπόν, κ. Φίλη, ευτυχώς για εσάς που δεν δημοσίευσε τις 186 λέξεις σας η «Καθημερινή» και δυστυχώς για εσάς που τις επαναλάβατε κατά τρόπο, που δεν αφήνει σε όλους μας καμία αμφιβολία για τις θέσεις σας όσον αφορά την αμυντική πολιτική του κράτους, οι οποίες δεν βλέπω να επικροτούνται γενικώς από τη σιωπηλή πλειοψηφία. Και όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή