Πρόληψη πυρκαγιών, αισθητήρες και drones

Πρόληψη πυρκαγιών, αισθητήρες και drones

Κύριε διευθυντά 
Το κλίμα έχει προφανώς αλλάξει και οι πυρκαγιές ξεκίνησαν ήδη από τα μέσα Μαΐου. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους θερινούς μήνες, με πολύ μεγάλες καταστροφές και αντίστοιχη επιδείνωση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε. Πληροφορήθηκα ότι φροντίσαμε φέτος να νοικιάσουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατάσβεσης. Αυτό όμως δεν φθάνει. Πρέπει πρωτίστως να επικεντρωθούμε στην πρόληψη. 

Αλλωστε: «Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Δεν είμαι ειδικός, αλλά εκτιμώ ότι η τοποθέτηση κατάλληλων αισθητήρων σε κρίσιμες περιοχές συνδεδεμένων με το κέντρο επιχειρήσεων, ή ένα σύστημα drones που πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί να δώσει τη λύση. Εχουμε τόσους άξιους επιστήμονες, τόσα πανέξυπνα νέα παιδιά. Σίγουρα μπορούν να βρουν την κατάλληλη λύση, την τόσο σωτήρια για την πατρίδα μας. Μέχρι τότε υπάρχει και η λύση της συνεχούς επιτήρησης, ιδίως τη νύχτα με ελικόπτερα. Ετσι, οι επιπόλαιοι θα σκεφθούν και θα προσέξουν πιο πολύ, αλλά και οι αδίστακτοι εμπρηστές θα μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα. Θα χρειαστεί βέβαια η προμήθεια ορισμένων ελικοπτέρων και οι δαπάνες λειτουργίας. Αλλά τα οφέλη θα είναι εκθετικά πολλαπλάσια. Με τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορέσουμε να μειώσουμε σημαντικά το τελικό κόστος επιτήρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή