Οι προτεραιότητες των δημάρχων Αθηναίων

Οι προτεραιότητες των δημάρχων Αθηναίων

Κύριε διευθυντά
Στο φύλλο της εφημερίδας μας της Τετάρτης 26ης Μαΐου 2021, ο επιστολογράφος κ. Ν. Ζαχαριάδης θέτει πολύ εύστοχα ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πολυάνθρωπης Αθήνας: το πρόβλημα της απουσίας δημοσίων τουαλετών – WC. 

Ο επιστολογράφος παρατηρεί ότι όχι μόνο δεν κατασκευάστηκαν δημόσιες τουαλέτες στην πόλη μας, αλλά και όσες υπήρχαν παλαιότερα σε τρεις περιοχές (πλατεία Κλαυθμώνος, ΗΣΑΠ Ομόνοιας και οδό Μασσαλίας) καταργήθηκαν.

Ο κ. Ζαχαριάδης σημειώνει: «Την πόλη υπηρέτησαν μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής (Μπέης, Εβερτ, Τρίτσης, Καμίνης, Μπακογιάννη, Κακλαμάνης, Αβραμόπουλος) με μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με κάτι τόσο απλό και βασικό».

Εδώ επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Με εξαίρεση την κ. Μπακογιάννη, η οποία όταν εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων είχε ήδη χρηματίσει υπουργός, όλοι οι υπόλοιποι έγιναν γνωστοί χρησιμοποιώντας το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων για να ανέβουν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ολοι γνωρίζουν ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι το καλύτερο σκαλοπάτι για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τι συμβαίνει όμως με τον σημερινό δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη; Ελπίζαμε ότι, μη έχοντας ανάγκη προβολής ως φορέας μεγάλου ονόματος, θα ησχολείτο με τα καθημερινά προβλήματα της πόλης. 

Φαίνεται όμως ότι έχει άλλες προτεραιότητες (μεγάλος περίπατος, λόφοι της Αθήνας, κατεδάφιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού). Κινδυνεύει να γίνει «αχθοφόρος μεγάλου ονόματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή