Τι έκανε ο Μοροζίνι;

Κύριε διευθυντά
Ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, στις 25 Μαΐου στο άρθρο του «Ο πόνος του Τσίπρα για τα αρχαία», μας εντυπωσιάζει αρνητικώς.

Αφού καταχερίζει τον Τσίπρα σαν άσχετο επί παντός επιστητού, παραθέτει ένα απόσπασμα από τη συνάντησή του με τη Μενδώνη στην Ακρόπολη.
«Οταν εκείνος της είπε ότι γίνεται “καταστροφή σαν του Μοροζίνι”, έπρεπε να τον ρωτήσει αφελώς: “Τι έκανε ο Μοροζίνι;” Το πιθανότερο είναι ότι θα ζητούσε την παραίτησή της επειδή δεν ξέρει ότι ο Μοροζίνι έκλεψε τα αρχαία από την Ακρόπολη και τα πήγε στο Βρετανικό Μουσείο. Ομως αυτή τη φορά ήταν σεμνός…».

Δεν γνωρίζουμε αν έχει την ικανότητα ο αρθρογράφος να βρίσκεται μέσα στη σκέψη του αρχηγού της αντιπολίτευσης και να μαντεύει τις γνώσεις του λανθασμένες ή πραγματικές.

Αλλά ή ειρωνεύεται τον «άσχετο», όπως τον παρουσιάζει, τέως πρωθυπουργό, ή ο ίδιος έχει μπερδέψει τι έκανε ο Μοροζίνι, που βομβάρδισε τον Παρθενώνα – πυριτιδαποθήκη των Τούρκων το 1687, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του, με την κλεψιά που έκανε ο Ελγιν μεταφέροντας τα γλυπτά του Παρθενώνα, που από το 1816 βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Τσίπρας δεν έχει ανάγκη από τη δική μας υπεράσπιση. Η αλήθεια όμως έχει ανάγκη να λέγεται και όπως τα παραθέτει ο κ. Θεοδωρόπουλος, θεωρούμε πως έκανε λάθος, μπερδεύοντας Μοροζίνι με Ελγιν.

Εκτός εάν η λεπτή ειρωνεία του αρθρογράφου ξεφεύγει από τον κοινότατο νου ημών των αναγνωστών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή