Τα ηλεκτρικά Ι.Χ. και περί αθωότητος

Τα ηλεκτρικά Ι.Χ. και περί αθωότητος

Κύριε διευθυντά
Στον χώρο της αυτοκίνησης η πολιτική της κυβέρνησης περί (πανάκριβων παρά την επιδότηση) ηλεκτρικών Ι.Χ. είναι λάθος. Τα ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων δεν είναι τόσο αθώα όσο διαφημίζονται. Τα ανακυκλώσιμα μέρη τους (μπαταρίες κυρίως) όταν ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωή τους είναι ιδιαίτερα τοξικά για το περιβάλλον. Εξάλλου η Ε.Ε. των προνομιούχων ταγών της δεν μπορεί να επιβάλει, μετά τη φτωχοποίηση των λαών λόγω ευρώ, οι πολίτες της Ευρωζώνης ειδικά να αγοράζουν τα γερμανικά προϊόντα και δη ηλεκτρικά αυτοκίνητα (η μόνη χώρα που εντέλει επωφελήθηκε από το ευρώ είναι η ηττημένη Γερμανία του Β΄ Π.Π.!).

Το πείραμα της Αστυπάλαιας για τα ηλεκτρικά Ι.Χ. είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού της κυβέρνησης ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το περιβάλλον. Αν αυτό συνέβαινε θα είχε ήδη δρομολογήσει την επέκταση του τραμ σε όλες τις μεγαλουπόλεις, και όχι μόνο στην Αθήνα, θα είχε ενδιαφερθεί να κλείσει τις χιλιάδες παράνομες χωματερές, θα φρόντιζε να αποκαταστήσει βαριά λαβωμένα οικοσυστήματα όπως ο Ασωπός Βοιωτίας ή το Θριάσιο.

Οσον αφορά την αυτοκίνηση, η βέλτιστη λύση είναι τα υβριδικά και η μη πριμοδότηση για περαιτέρω αύξηση του στόλου σε κορεσμένους ήδη δρόμους. Αντίθετα, η διευκόλυνση της βιώσιμης κινητικότητας για πεζούς και ποδήλατα είναι κάτι που δεν φαίνεται καθόλου στον ορίζοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή